NM i sunn fastfood 2019 er i gang

Publisert: 17. juni 2019 kl 12.08
Oppdatert: 17. juni 2019 kl 12.08

Gå ikke glipp av muligheten til å servere sunn og god mat til folk på farten i sommer. Og kanskje er det nettopp du med din rett som stikker av med seieren i 2019.

For 6. gang inviterer vi alle som som serverer raske måltidsløsninger til folk i farten velkommen til å delta i konkurransen. Bensinstasjoner, gatekjøkken, kiosker og streetfoodutsalg er eksempler på slike arenaer. Vi ønsker alle deltakere velkommen, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

I 2018 var det Patricias gatekjøkken fra Bardu som gikk til topps med fiskeburger. Myrlandsvingen bensinstasjon tok sølv, mens nykommeren Pink Fish tok bronse.

Hva kan du servere?

Ronny Gjøse, Anne-Lise Elizabeth Sørensen og, Anne Berit Bratsberg.
Saken fortsetter under annonsen

Du lurer kanskje på hva som er greit, og med hvilken type matrett du kan melde deg på med i årets NM i sunn fastfood. Minstekravet er 100 gram grønt, frukt eller bær. Dermed er salater og beger med frukt, grønnsaker og bær innafor. Her er et lite utvalg du kan melde deg på årets Norgesmesterskap i sunn fastfood.

(Saken fortsetter under bildet)

En frisk salat er alltid et sunt og godt måltid på farten. Her er det bare å bruke fantasien.

En porsjonspizza som inneholder 100 gram frukt eller grønt, kan være et alternativ for påmelding i NM i sunn fastfood.

Dersom du melder deg på med en hamburger, bør kjøttet være så rent som mulig, alternativt bestå av kylling/kyllingfilet. Dersom det grønne tilbehøret er minimum 100 gram, er det innafor. Coleslaw er å betrakte som grønt.

Saken fortsetter under annonsen

En fiskeburger med grovt brød og minst 100 gram frukt eller grønt, er en god kandidat til NM i sunn fastfood. Helsemyndighetene anbefaler oss å spise mer fisk, grove kornprodukter og frukt og grønt denne retten inneholder alle tre produktgruppene.

Vegetarburgere basert på belgvekster som linser, bønner og kikerter blir stadig mer populært. Sammen med salat, tomat og løk (min. 100 gram), er dette virkelig sunn fastfood som samtidig ser og smaker godt ut. Mange produsenter lager nå ferdig vegetarburgere, sjekk hva din leverandør kan tilby deg.

Sett farge på pølsa med grønt tilbehør! Pølse er et vanlig innslag i fastfoodmaten, og den smaker enda bedre med frisk topping, som guacamole, coleslaw eller mangosalsa.

Wraps er enkelt å spise på farten. Legg for eksempel i salatblader, avokado, paprika og tzatziki sammen med fisk eller rent kjøtt.

Smoothie og beger med bær smaker godt, ser bra ut i disken, og er en god kilde til frukt og grønt. Tips: Prøv å blande grønnsaker i smoothien! Spinat, brokkoli og gulrot passer fint i smoothies.

Saken fortsetter under annonsen

Pokebolle er trendy fastfood! Nordmenn spiser for lite fet fisk, frukt og grønnsaker, og denne retten bidrar med disse varene.

FAKTA:

- Konkurransen går fra 17.juni til 20.august.

- Påmeldingsfrist: 30. juni.

Saken fortsetter under annonsen

- Retten må inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker.

- Det er positivt om måltidet også har innslag av matvarer vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter.

- Legg gjerne inn bilde av retten på Instagram og del nyhetene på deres facebookside.

- Les mer om konkurransen på nettsidene www.sunnfastfood.no. #sunnfastfood

- Følg med på sunnfastfood på Facebook.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb