Annonse
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Daniel Rudolf

Hvordan legger vi opp til nedbemanning på best mulig måte?

Jens Kristian Johansen i Advokatfirmaet Hjort. Foto: Karine Hildonen Henriksen.

Advokatfirmaet Hjort holder i den anledning et gratis webinar onsdag 27. mai fra klokken 09.00 - 10.00.

- Gjennomføring av nedbemanninger og omorganiseringer kan bli nødvendig blant annet når markedet endrer seg, etter en virksomhetsoverdragelse eller som nå når virkningene av koronautbruddet blir mer og mer klart, sier advokat og partner Jens Kristian Johansen i Advokatfirmaet Hjort.

En krevende prosesss

Ofte er en nedbemanning en stor belastning for alle som berøres, men det er også krevende for de som skal regissere og gjennomføre den.

- Det er viktig å vite hva man som arbeidsgiver skal gjøre til enhver tid, hva som bør dokumenteres og hvilke beslutninger som arbeidsgiver kan ta innenfor lovverk og avtaler, sier Johansen.

Deler av erfaring

- Vi har gjennomført noen av Norges mest omfattende nedbemanninger, og vi vil nå gjerne dele våre erfaringer; alt fraen nedbemanning blir besluttet gjennomført, hvordan iverksette drøftelser med tillitsvalgte og ansatte, hva bør utarbeides av dokumenter, hvordan legge opp lederopplæring, legge til rette for beslutninger om hvilke ansatte som skal konkurrere om de videreførte stillingene, gjennomføringen av utvelgelsen av hvem som skal sies opp.

Gratis deltakelse

For fullstendig invitasjon og påmelding følg link https://www.hjort.no/webinar-huskeliste-ved-nedbemanning-og-omorganisering/, da vil dere motta påloggingsinformasjon.

Annonse
Annonse
Annonse