Convenience 6/2019 er ute nå

Publisert: 3. desember 2019 kl 08.55
Oppdatert: 3. desember 2019 kl 08.55

En av de største utfordringer for dagens kjøpmenn, er nettopp det å få medarbeiderne til å utvikle seg videre slik at de opptrer mer som selgende servicemedarbeidere, fremfor at de bare står og tar imot betaling. Når slaget står i disklinjen, kommer mye av salget an på hvordan medarbeiderne forbereder dagens matsalg, og hvordan de møter kundene, sier Liv Bente når Convenience møter henne for en lunsjprat.

Her er det veldig viktig at folk får riktig opplæring, slik at det blir enkelt å betjene disken, sier hun.

Du kan lese hele lunsjpraten med Liv Bente Bjørnstad i Convenience 6/2019. I tillegg finner du dette:

LEDER:

Kan det brukes en gang til?

Saken fortsetter under annonsen

«Da jeg var liten, bygde julegleden seg opp for hver dag vi nærmet oss julaften. Hva var det som lå inne i alle pakkene? Som voksen reflekterer jeg over mengden papir, plast og annet søppel som vi sitter igjen med når alle pakker er åpnet. Kan det brukes om igjen?»

Les lederartikkelen her

AVFALL OG KILDESORTERING

Fremtidens kunder velger de som er opptatt av miljø og bærekraft

Avfallssortering og gjenvinning er et tema som engasjerer mange av dagens forbrukere og en del bedrifter. Likevel viser en liten uhøytidelig test vi har gjennomført, at det fortsatt er en god del bensinstasjoner, kiosker og serveringssteder som ikke tilbyr noen form for kildesortering til sine kunder eller ansatte.

Saken fortsetter under annonsen

MILJØ OG BÆREKRAFT

ASKO Norge: I verdenstoppen på miljøtiltak

Styreleder i ASKO sier selskapet jobber aktivt for å ligge i forkant på miljøfronten. De ønsker å være best i klassen. Med selskapets miljøsatsinger så langt, er det ingen tvil om at de ligger i verdenstoppen. Vi må tenke på hva dagens unge ville gjort i dag, sier Torbjørn Johannson.

Ny sertifisering fra Ragn-Sells:

Hjelper bedrifter på vei mot en sirkulær økonomi 

Den nye sertifiseringen sombærer navnet reThink, er til for bedrifter som ønsker å jobbe i tråd med EUs miljømål og FNs bærekraftsmål.

Saken fortsetter under annonsen

NM I SUNN FASTFOOD

Til topps med ferske og flotte råvarer

Zawai Briskeby i Oslo er vinneren av NM i sunn fastfood 2019. Andreplassen gikk til Haven på Gardermoen, mens Pink Fish i Grensen tok tredjeplassen for andre gang. Årets prisutdeling

fant sted på konferansen #merav ved NHO sitt hus på Majorstua den 17. oktober i år.

EMBALLASJE OG MATSVINN

Blåbæremballasje vinner pris

Saken fortsetter under annonsen

En ny og smart emballasje for oppbevaring av blåbær, sørger for at BAMA Packaging henter hjem ScanStar-pris for emballasje i Skandinavia 2019.

SIKKERHET

Synlige kameraer og selvbetjening demper kundenes gemytt

Burger King opplever færre ransforsøk og langt mindre knuffing etter at de satte et større fokus på sikkerhet i restaurantene. En annen positiv effekt den siste tiden, er de nye selvbetjeningskassene som også bidrar til mindre bråk blant gjestene på natten.

18 ran så langt i 2019

Totalt var det 31 ran i convenience og servering i 2018. Tallene per 20. november viser en gledelig utvikling. Så langt er det begått 18 ran i bransjen. Størst nedgang ser vi hos bensinstasjonene, her er det begått 14 færre ran enn i 2018.

Saken fortsetter under annonsen

Gode råd for å forebygge ran

Virke har i flere år arbeidet med å informere om hvordan man kan forebygge ran på arbeidsplassen og har siden 1997 administrert sertifiseringsordningen ”Sikret mot ran”.

BRANSJEJUS

Hvor mye ferie har nyansatte krav på?

BEDRIFTSUTVIKLING

Ferske tall:

En innovativ bedriftskultur gir vekst

Hele 96 prosent av norske ledere oppgir at deres organisasjon nylig har gjennomgått en stor organisasjonsendring. En ‘innovativ kultur’, definert som kulturer der nye idéer er velkomne, kan gi store fordeler. Bedrifter som ble vurdert til å ha «innovative kulturer» hadde dobbelt så stor sannsynlighet for en tosifret vekst.

 

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

Ledige stillinger – Conveniencejobb