LADER OPP. Daglig leder Jan-Eirik Wessel ved Circle K Alvim demonstrerer en av de nye laderne som er installert ved stasjonen hans. Foto: Circle K Alvim

Jubler over nye elbilladere i Sarpsborg og ved Telemarksporten

Publisert: 10. desember 2020 kl 11.13
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

– Jeg er veldig stolt over at vi endelig har fått egne Circle K-ladere her på vår lille, trivelige stasjon. Vi vet dette er viktig for våre mange ladekunder, og det er gledelig at vi nå kan tilby dem enda flere lademuligheter, sier en fornøyd Jan-Eirik Wessel, som driver Circle K Alvim.

Har god tro på vekst

Stasjonen hans har fått fire nye Circle K-ladere. To av dem er 50 kW, mens de andre to er 150 kW – såkalte lynladere. Fra før av har Sarpsborg-stasjonen tre 50 kW-ladere fra Grønn Kontakt.

– Å ha egne ladere fra vårt eget selskap er viktig når vi nå skal bygge en større kundekrets på lading. Det selges godt med elbiler i lokalområdet vårt, og jeg har virkelig trua på at Alvim vil bli en stor ladedestinasjon, sier Wessel.

Han forteller at de nye laderne er svært enkle i bruk, enten med appen Circle K Charge, ladebrikke eller ved skanning av QR-kode med mobilkameraet.

– Mens du venter på at bilen din skal lade, kan du jo komme inn for en hyggelig prat og noe godt å sette tenna i. Vi har et godt utvalg av varm drikke og et hyggelig mattilbud, blant annet med stasjonens nye stolthet, pizza fra Peppes, frister Wessel.

Satser langs E6 og E18

Saken fortsetter under annonsen
Maria Estenstad Friis i Circle K.
Foto
Kilian Munch

Circle K Norge jobber med å bygge opp et solid elbiltilbud langs E6 i Østfold og E18 i Telemark, ifølge produktsjef Maria Estenstad Friis.

– Alvim ligger strategisk godt til mellom Fredrikstad og Sarpsborg, og bare et steinkast fra E6. Forhåpentligvis blir dette et attraktivt sted å stoppe for både lokalbefolkning og elbilister på vei sør- og nordover.

– Vi har også en ladehub på Circle K Bamble i sør, med 12 Circle K-ladere og 20 Tesla-ladere. Dermed kan vi med hånden på hjertet si at vi har et ypperlig tilbud for alle typer elbiler som kjører langs E18 til og fra Sørlandet, sier hun.

Fem nye elbilladere på Circle K Telemarksporten

I Porsgrunn har Circle K avduket fem nye ladere på stasjonen sin.

LADER OPP. Daglig leder Even Øygarden ved Circle K Telemarksporten gir tommel opp til de nye laderne som er installert på stasjonen hans. Foto: Circle K Telemarksporten
Saken fortsetter under annonsen

– Nå er vi klare til å vinne kampen om elbilkundene! Vi har fått den desidert største ladeparken i Porsgrunn og Skien, sier en stolt Truls Øygarden, som driver Circle K Telemarksporten.

Stasjonen hans har fått fem nye Circle K-ladere. To av dem er 50 kW, mens de resterende tre er 150 kW – såkalte lynladere. Fra før av har Porsgrunn-stasjonen tre 50 kW-ladere fra Grønn Kontakt, 12 Tesla-ladere og ytterligere én 50 KW-lader fra Circle K.

– Hver ettermiddag har det vært kø ved laderne våre, og i sommer var det kaos hver eneste dag. Kundene våre har vært svært tålmodige, og nå får de sin velfortjente belønning. Skulle det likevel bli ventetid, så har vi nylig rustet opp mattilbudet vårt inne på stasjonen. Vi har også fått flust med sitteplasser, supplerer Even Øygarden, sønn av Truls og daglig leder på Circle K Telemarksporten.

1 av 3 kunder kjører elbil

Øygarden senior forteller at stasjonen ved behov kan utvide med ytterligere fire ladere.

– Kjenner jeg markedet rett, må vi nok få dem installert rimelig kjapt. Etter at bypakka kom på plass i Porsgrunn og Skien, har elbilmarkedet vært i rivende utvikling. Elbiler utgjør nå om lag 60 prosent av nybilsalget i Telemark, og hver tredje kunde som kommer innom oss kjører elbil, sier stasjonsdriveren.

Firedobling av ladere

Saken fortsetter under annonsen

De nye laderne på Alvim og i Telemark er del av en stor nasjonal opprusting av ladetilbudet. I sommer kunne Circle K Norge feire åpningen av hurtiglader nummer 500 i Norge. Laderne er fra Circle K samt samarbeidspartnerne IONITY, Tesla og Grønn Kontakt.

– I 2018 bestemte vi oss for å firedoble antall ladere innen sommeren 2020. Gjennom hardt arbeid, stor investeringsvilje fra selskapet og godt samarbeid med ladepartnerne våre har vi nådd målet vårt, sier Estenstad Friis.

Hun forteller at all strømmen som forbrukes og selges ved kjedens stasjoner kommer fra fornybare energikilder.

(Pressenytt)

Ledige stillinger – Conveniencejobb