Annonse
Konsernsjef i Orkla, Jan Ivar Semlitsch. Foto: Thomas Brun

Orkla ekspanderer i Polen

Ambasador92 er ledende innen salg og distribusjon av baker- og konditorvarer i nordre deler av Polen, og har en sterk posisjon i den voksende Out of Home-kanalen som består av bakerier, konditorier og iskremprodusenter. Det skriver Orkla i en pressemelding.

- Polen er et viktig og voksende marked for Orkla hvor vi bygger på våre sterke Out of Home-posisjoner. Med vår nordiske plattform og seneste oppkjøp i Finland, Fort Deli 1. mars 2021, er vi entusiastiske til å utvikle Out of Home-sektoren videre, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Fort Deli har en sterk posisjon i det finske HoReCa-markedet som utgjør om lag 80 prosent av selskapets inntekter. Fort Deli er i Finland kjent for konsepter som Hank’s Sauces, Nonna’s Sauces og Texas Pete Hot Sauce. Selskapet er en etablert leverandør av frossenprodukter, sauser og tilbehør i Finland.

Ambasador92 hadde en omsetning på PLN 138 millioner (ca. NOK 315 millioner) i 2020, og har hatt en vekst på 17 prosent de siste fem årene med en jevn lønnsomhetsutvikling.

Selskapet ble etablert i 1992 og har vært eid av ledende ansatte i selskapet. Virksomheten har hovedkontor i Piaseczno, og har fem lager hvor av fire av dem leies. Virksomheten har 128 ansatte. Selskapets tidligere eiere og ledelse vil fortsette i selskapet.

Virksomhetene vil inngå i forretningsområdet Orkla Food Ingredients.

- Kjøpet av Ambasador92 gir oss økt tilgang til det raskt voksende Out of Home-markedet. I tillegg styrker vi vår geografiske tilstedeværelse i det polske markedet, noe som gjør oss bedre i stand til å være en komplett leverandør til landsdekkende kunder. Som en større aktør blir vi også en mer attraktiv partner overfor våre underleverandører. Vi ser mulighet for positive synergimuligheter innen lager, transport, innkjøp og salg, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Johan Clarin.

Transaksjonen er godkjent av polske konkurransemyndigheter, og selskapet vil bli konsolidert i Orklas regnskap fra og med 1. mars 2021.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Annonse
Annonse
Annonse