Annonse
Foodsteps er én av 17 mottakere av DOGA-merket i år. Foto: Kulinarisk Akademi

Brukervennlig matapp får utmerkelse

Utmerkelsen ble delt ut torsdag 11. mars i en direktesendt prisseremoni i regi av Design og arkitektur Norge (DOGA).

DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965, og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

Løfter de beste

– Vi har en stolt design- og arkitekturhistorie i Norge – og det vi gjør med denne prisen, er å løfte frem de aller beste. Årets vinnere har skyhøy faglig kvalitet og viser frem den imponerende nyskapingen som skjer over hele landet. Her er det virkelig mye å la seg inspirere av, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

I år er det i alt 17 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til sju mottakere av DOGA-merket nykommer.

Skavlan: – Grunn til fremtidsoptimisme

Jenny Skavlan ledet årets prisseremoni. Hun mener den kreativiteten og skaperkraften som årets mottakere viser, gir grunn til fremtidsoptimisme i en samtid preget av pandemi og nedstengning.

– Vinnerprosjektene er ikke bare nydelige, vakre og imponerende, de viser også at bærekraft ikke er en uoppnåelig drøm, men mulig å få til i praksis. Jeg som til daglig jobber med design, innovasjon og bærekraft synes det har vært utrolig inspirerende å lære om prosjektene som får DOGA-merket, sier Skavlan.

Brukervennlig og pedagogisk matapp

Stadig flere nordmenn interesserer seg for matlaging, men det er ikke alltid alle basiskunnskapene er på plass. For hvordan demonterer du egentlig en and? Eller monterer en kransekake, for den saks skyld?

Målet til Kulinarisk Akademi er å øke matkunnskapen i Norge. Samtidig ønsker de å få flere til å velge kortreist mat. De ønsker også å få folk til å spise sunnere og dessuten kaste mindre mat. Sammen med designbyrået Behalf har de laget en brukervennlig app med oppskrifter og kurs, spesialtilpasset for mobilen.

Bak den digitale kokeboken Foodsteps ligger en solid innsiktsjobb, basert på en rekke intervjuer med matentusiaster og hobbykokker. Her var det tre behov som utkrystalliserte seg: For det første ønsket mange seg en mobilapp med gode, norske oppskrifter. I tillegg ville folk gjerne ha et digitalt alternativ til fysiske matkurs. Til sist identifiserte Kulinarisk Akademi et behov for en trygg havn for matlaging – med enkel og pedagogisk bistand fra profesjonelle kokker.

Juryen for DOGA-merket er imponert over at det endelig har kommet en digital kokebok som faktisk fungerer. De skriver at Foodsteps er en sjeldent godt gjennomført og veldesignet tjeneste.

«Kulinarisk Akademi har satt seg grundig inn i brukernes situasjon og behov og laget et verktøy som er tiltalende, anvendelig og lystbetont å bruke. Vi lar oss imponere over det faglige nivået og hvor enkelt og pedagogisk det blir formidlet, med videoer som tar deg steg for steg gjennom de ulike rettene,» står det i jurykjennelsen.

Fakta om DOGA:
Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for grønn omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

Annonse
Annonse