Annonse
Foto: Circle K Norge.

Circle K til topps i sin bransje

Kjetil Foyn i Circle K. Foto: Karine Hildonen Henriksen.

– Vi er svært stolte over plasseringen som det norske folk har gitt oss. Vår bransje er i en enorm endring innen mobilitet og bærekraft. Prisen er en anerkjennelse av at Circle K vurderes til å ligge helt i front av denne utviklingen, og at folk er opptatt av det vi gjør, sier Kjetil Foyn, ansvarlig for lojalitet og kommunikasjon i Circle K.

Sustainable Brand Index er Europas største uavhengige merkevarestudie med fokus på bærekraft.

I Norge kartlegges 254 merkevarer innenfor en rekke bransjer. Circle K står som nummer én i sin bransje, og rangeres som nummer 102 av 254 merkevareselskaper totalt. Plasseringen gjør også merkevaren rangert høyt mot andre aktører i nærliggende bransjer som kiosker, restauranter og kafeer.

Bærekraftmål for fremtiden

De siste fem årene har Circle K igangsatt en rekke satsinger som støtter FNs bærekraftsmål, og som møter behovene til fremtidens reisende kunder.

Selskapet fikk internasjonal anerkjennelse i desember 2020, da Circle K E-18 Bamble vant prisen for «Årets viktigste butikk» fra Global Convenience Store Focus. Den samme stasjonen ble introdusert av samferdselsminister Knut Arild Hareide som verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass, da han åpnet stasjonen i juli 2020.

– Vi har flere prosjekter på gang, og har satt oss høye ambisjoner for veien videre. Samtidig som vi har en kraftig satsing på å bygge flere ladestasjoner, har vi også fokus på fornybart flytende drivstoff som sørger for lavere utslipp. Vi jobber bredt med å redusere matsvinn og har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom Too Good To Go, vi har redusert og fjernet plast i engangsartikler og emballasjer, og ikke minst satser vi på sunnere mat og bærekraftig produksjon i samarbeid med våre norske lokale leverandører. Dette er blant noen av satsingene som er viktige for å bidra til at vi leverer på våre felles mål, og som vi opplever er viktige for våre kunder, sier Kjetil Foyn.

Om Sustainable Brand Index

Det gjennomføres mer enn 60 000 intervjuer i Europa hvorav 10 460 i Norge. Intervjuene kartlegger kundenes opplevelse av hvor bærekraftig den enkelte merkevare fremstår. Bærekraftselementer som klimaspørsmål, menneskerettigheter, helse og velvære er en del av kartleggingen.

Undersøkelsen ble gjennomført i Norge fra november 2020 til februar 2021.

Les mer om undersøkelsen her

Annonse
Annonse
Annonse