10 enkle måter å spare strøm på kontoret

av: Redaksjonen
Publisert: 20. august 2020 kl 12.49
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Et område som gjerne koster mer enn man tror, er energibruken. Ved å redusere strømforbruket på kontoret, kan bedrifter spare tusenvis av kroner på strømregningen. I samarbeid med strømleverandøren Bærum Energi har vi samlet en liste over 10 enkle måter å spare strøm på kontoret.

Tenk på dette når du velger strømleverandør

1. Brygg mer kaffe av gangen

Å ta seg en runde med te- eller kaffekannen på kontoret er ikke bare hyggelig mot kollegaene dine - det hjelper også bedriften med å spare energi. Det er mer lønnsomt å koke opp én stor kjele, enn å koke én og én kaffekopp.

I tillegg vil det gjøre de ansatte mer produktive, siden de ikke trenger å bruke like lang tid på å hente seg noe å drikke.

2. Bruk sparepærer

Naturlig lys er den mest ideelle måten å lyse opp kontorlokalet på, men her i Norge er de fleste bedrifter også avhengige av elektrisk belysning.

Kostnadene til belysning kan enkelt minimeres ved å skifte ut glødepærer med energibesparende LED-pærer. Disse har hatt rykte på seg for å være dyre, men de siste årene har de blitt betydelig billigere. I tillegg vil du spare inn kjøpskostnadene med reduserte energikostnader.

3. Installer bevegelsessensorer

Selv med energibesparende pærer er det begrenset hvor mye du sparer hvis lyset alltid står på. Spesielt kostbart blir det hvis lyset står på i rom som nesten ikke brukes, hvor det kan gå timer eller dager før noen kommer og slår av lyset.

Den enkleste måten å redusere energiforbruket på, er ved å installere bevegelsessensorer. Over tid kan du redusere strømkostnadene betydelig.

4. Bli papirløs

Kopimaskiner og printere bruker ikke bare energi - de bruker også papir og blekk, som er andre kostbare ressurser. Innfør et papirløst kontor, og del dokumenter digitalt i stedet for å printe dem ut.

Dette innebærer også at det aldri vil være behov for å printe ut dokumenter de ansatte har mistet på nytt, ettersom de ligger i skyen.

5. Skru ned aircondition

Det er ikke bare oppvarming som er kostbart. Om sommeren kan det koste vel så mye å kjøle ned kontorlokalet. All elektrisk nedkjøling øker energiforbruket, mens markiser, persienner og kjølig natteluft ikke bruker noe energi overhodet.

Endrer du aircondition med så lite som én grad, kan det redusere den årlige strømregningen med overraskende mye. Det kan også lønne seg å stille inn en minimums- og maksimumstemperatur.

6. Lag din egen strøm

Mikrogenerering er et begrep som brukes om å produsere sin egen strøm i småskala. Du kan vurdere å installere solcellepaneler eller vindturbiner, og slik bruke naturelementene til din fordel.

Er virksomheten din miljøbevisst, er dette et flott tiltak. Det vil også holde kostnadene nede på sikt. Dersom dere produserer mer strøm enn dere trenger, kan dere til og med tjene penger på å selge strømmen videre.

Bærum Energi leverer fornybar energi fra rene kilder

7. Oppgrader apparater og hvitevarer

Kontroller energieffektiviteten til de elektriske apparatene på kontoret, som kaffemaskinen, kjøleskapet eller oppvaskmaskinen. Er de av lav standard vil de bruke mye mer energi enn nødvendig. Dette gjelder også panelovner og annet.

Er du bekymret for kostnaden ved å oppgradere apparater, kan du alltids selge de gamle apparatene for å spare inn noen av utgiftene.

8. Sett opp en smartmåler

Smartmålere viser energiforbruket i sanntid, slik at du alltid vet nøyaktig hvor mye du bruker. Hør med strømleverandøren din om dette er noe du kan få montert og installert gratis på kontoret.

Med en smartmåler trenger du aldri mer bruke tid på å lese av måleren og sende inn dataene til leverandøren. Dette blir gjort automatisk, og du blir aldri overfakturert.

9. Slå av alt utstyr om natten

De fleste er vant til å sette PC-en i hvilemodus når de går fra kontoret for dagen, uten å være klar over at dette er en energityv. Står utstyret på hele natten og over helger, betyr det at utallige timer med energi sløses bort hver eneste år.

Oppfordre de ansatte til å slå av utstyret sitt når de går for dagen, og sørg for å slå av alt annet som ikke trenger å stå på.

10. Bytt strømleverandør

Alle tipsene ovenfor handler om å redusere strømforbruket, men det er bare én ting du kan gjøre for å senke beløpet du betaler per enhet med energi: Bytte strømleverandør.

Bærum Energi er en uavhengig strømleverandør som leverer 100% fornybar energi fra rene kilder. Ønsker du en strømleverandør med kort leveringstid og høy leveringspresisjon til en uslåelig pris, finner du det hos Bærum Energi.

Bedrifter gjør en ekstra god avtale hos Bærum Energi. Du får en skreddersydd avtale etter ditt forbruk, med pålitelige og stabile strømavtaler som tilsvarer bedriftens forbruk.

Bli bedriftskunde hos Bærum Energi

Ledige stillinger – Conveniencejobb