Nyheter

Olav Thon står blant annet bak hotellkjeden Thon Hotels og Sandvika Storsenter. Foto: Heiko Junge | NTB

Olav Thon (100) skulle gjerne beveget seg meg

Olav Thon fyller 100 år i dag, torsdag 29. juni. Gaver vil han ikke ha, men friluftsmannen har et annet stort ønske: nemlig å kunne bevege seg mer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes det er nesten utrolig å bli 100 år, sier Olav Thon i et intervju med Nettavisen. Hotell- og kjøpesenterkongen feirer dagen på Hotel Bristol.

Thon står blant annet bak hotellkjeden Thon Hotels, som ble grunnlagt da han var 66 år, mens Sandvika Storsenter, som er Norges største kjøpesenter, åpnet da Thon var 70. Han gikk først av som toppsjef i Olav Thon-gruppen 99 år gammel, etter 80 år som daglig leder.

Sliter med å gå

En jernhelse til tross, så synes Thon at de siste årene har vært krevende. Thon har nemlig artrose, altså slitasjegikt i knærne. Det har gjort at den gamle friluftsmannen sliter med å gå.

– Jeg synes nok at årene som kommer fra 90 til 95 og sånn, er tyngre enn jeg hadde ventet. Jeg beveger meg for lite, og jeg kommer ikke rundt. Jeg vil gjerne delta mer, men synes ikke jeg får det til på samme måte som før, sier han.

Når det kommer til bursdagsønsker, opplyser jubilanten at han ikke har noen ønskeliste. Han har imidlertid ett stort ønske, som går nettopp på sykdommen hans.

– Jeg skulle så inderlig, over alt på jorden, ønske meg at jeg kunne bevege meg litt mer. Jeg er såpass frisk innvendig, så håper jeg det er mulig å bli litt bedre, sier Thon.

LES OGSÅ: TOPPSJEFEN – Olav Thon: Helt Konge

Powered by Labrador CMS