Bensinstasjoner

Etterforsker drivstoffmarkedet

Konkurransetilsynet åpner etterforskningssak i markedet for drivstoff. Etterforskningssaken er opprettet på bakgrunn av funn i tilsynets kontinuerlige markedsovervåkning i dette markedet.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal nå undersøke om det foreligger et brudd på konkurranselovens § 10 om ulovlig samarbeid i form av fastsettelse av priser, sier Marita Skjæveland, nestleder for avdeling for bygg, industri og energi i Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet har fulgt nøye med på markedet gjennom flere år, og i 2016 startet tilsynet med særskilt markedsovervåkning. Dette var som følge av at tilsynet, gjennom sitt arbeid, vurderte at konkurransen i dette markedet var vesentlig begrenset. Overvåkningen innebærer at aktører i markedet er pålagt å sende inn informasjon om blant annet priser, salgsvolum og innkjøpsvilkår til Konkurransetilsynet på halvårlig basis.

Det at Konkurransetilsynet åpner en etterforskningssak, innebærer ikke at selskaper under etterforskning er skyldige i lovbrudd. Konkurransetilsynet vil i det videre arbeidet med saken fokusere på å hente inn ytterligere informasjon, med det formål å kunne avkrefte eller bekrefte en mistanke om brudd på konkurranseloven i form av ulovlig samarbeid, understreker Skjæveland.

Les mer om saken på E24 sine nettsider.

Powered by Labrador CMS