Foto

Staten tar to tredeler av regningen til elbilister som lader hjemme, og det er viktig og bra. Derfor etterlyser Naf en pakke til eierne av bensin- og dieselbiler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Naf etterlyser drivstoffstøtte til fossilbileiere

Publisert: 20. oktober 2022 kl 12.18
Oppdatert: 20. oktober 2022 kl 12.18

­– Nå strammer det seg til for norske husholdninger, med økende renter, høyere matvarepriser og drivstoffprisene som fortsetter å øke, sier pressesjef Ingunn Handagard i Norges Automobil-Forbund (Naf) i en pressemelding.

September i år ble den sjuende måneden med drivstoffpriser over 20 kroner literen, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hun etterlyser en håndsrekning til de som nå sliter med de høye prisene.

– Staten tar to tredeler av regningen til elbilister som lader hjemme, og det er viktig og bra. Derfor etterlyser vi en pakke til eierne av bensin- og dieselbiler som kan hjelpe i situasjonen vi er i nå, sier Handagard.

Hun sier Naf ønsker kutt i veibruksavgiften og kontantstøtte til bilistene etter modell fra Sverige. I dag utgjør veibruksavgiften rundt 5 kroner per liter bensin og cirka 3,50 per liter diesel.

I Sverige er drivstoffavgiftene satt ned med 1,8 kroner. I tillegg får bileieren i distriktene 1500 kroner i kontantstøtte, mens de som bor i byene får 1000 kroner.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb