Annonse

Convenience 3/2019 er ute nå

Starbucks sin nye kjededirektør Maria Willumsen ser frem til å vokse videre i Skandinavia. Vi har vært med på en coffeetasting når de nå presenterer sine nye svalende drikker.

LEDER

Er kaffen vår sosiale olje?

«Om du har en laber dag, kan du alltids dra ut og ta deg en kaffe og se på livet. Hva skjer da? Jo, enten møter du på kjentfolk, naboer eller fremmede som bare vil slå av en prat.»

MAT PÅ FARTEN

Convenience eating: Trenden for den helsebevisste tidsoptimisten

Convenience eating blir stadig mer populært i alle land verden over. For å følge med på denne trenden, bør man ta hensyn til den økende etterspørselen etter lett tilgjengelig, sunn og vellaget hurtigmat.

KONSEPTUTVIKLING

Hotvedt Holding Vokser på skinnende biler og kebab

Hans Petter Hotvedt (46) er trolig en av landets største drivere av frittstående bensinstasjoner. Han har fulgt i sin fars fotspor og bedriften kan i år feire 50 år i bransjen. Totalt har Hotvedt Holdning hele 8 bemannende stasjoner på Østlandet som byr på børsteløs bilvask og rykende fersk gatekjøkkenmat.

CAFE

Starbucks: Satser friskt med nye svalende drikker

Starbucks sin nye kjededirektør ser frem til å vokse videre i Skandinavia. Vi har vært med på en coffeetasting når de nå presenterer en ny blonde Espresso kaffe, i tillegg til noen etterlengtede svalende drikker, nemlig Frozen Iced Tea.

Jordbærpikene åpnet på Jærhagen

KLEPP: Cafékjeden Jordbærpikene er i dag Norges største og teller 39 utsalgssteder på kjøpesentre over hele landet. Siste nye tilskudd er caféen på Jærhagen Kjøpesenter i Klepp, som åpnet 23. mai i den nyeste delen av senteret.

KAFFE

Vil kaffekoppen overleve klimaendringene?

Gjennomsnittstemperaturen øker og skaper problemer for kaffeproduksjonen som kanskje er hardest rammet av alle matplanter.

Utviklingsfondet tok debatten om hvordan vi kan tilpasse oss et klima i endring.

TEMA: BAKVERK

En imponerende vaffelsuksess

De velkjente vaflene fra Telemarksrøra har blitt en gedigen suksess. I dag har de produksjonslokaler på 1800 kvadratmeter i Vestfold, og tilsammen går det unna med hele 10 000 nystekte vafler hver eneste dag rundt om i  Norge. Nå vokser de videre på produksjon av ferdigretter som supper, gryter og sauser.

SIKKERHET

Politiet: Vekternes innsats kan være avgjørende i vårt arbeid for å redde liv

ØVELSE VED JESSHEIM STORSENTER: Når landets nødetater trener på samhandling i såkalte Plivo-situasjoner; pågående livstruende vold, har sikkerhetsbransjen ofte en svært viktig rolle: Vekternes bruk av overvåkingsanlegg og deres detaljkunnskap om åstedet, kan være avgjørende i vårt arbeid for å redde liv.

ELBIL

Hvordan påvirker salget av elbiler conveniencebransjen?

Virke KBS inviterte tidligere i vår til en konferanse der både medlemmer og bransjeaktører diskuterte den pågående elektrifiseringen av bilparken.

Første langdistansekorridor med lynlading er åpnet

For første gang kan elbilister kjøre mellom Oslo og Stavanger,  og kun benytte seg av IONITY’s lynladere på Circle K stasjoner langs strekningen. Det ble markert med et storstilt åpningsarrangement med mange interesserte tilhørere.

LUNSJ MED EIGIL ALMENNING

Jeg tror vi i Norge vil vokse på fersk, sunn og god kvalitetsmat i årene fremover!

Daglig leder i subkjeden Big Bite AS og burgerbarene SOT har stor tro på videre vekst i bransjen i årene fremover. For å klare det, er det helt avgjørende at man satser på sunne og gode kvalitetsvarer, og de kan like gjerne være produsert lokalt. Med snart 70 Big Bite avdelinger i hele Norge, har han god erfaring fra nettopp det.

PRISDRYSS

Prisutdelinger i bransjen

BRANSJEJUS

Hvilke endringer gjelder ved skatt av ansattes bonuspoeng?

Må vi gi fri i forbindelse med religiøs høgtid?

FASTE SIDER

Produkter

Flere sider med produktnyheter

Bransjenytt

Flere sider med bransjenyheter

Leverandørguide

Se nettutgaven her

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

 

Annonse
Annonse
Annonse