Konsernsjef-bytte i TINE

Publisert: 13. juni 2018 kl 13.02
Oppdatert: 13. juni 2018 kl 13.02

Jeg vil takke Hanne Refsholt for utvikling av TINE og solide resultater i perioden. Vi er også svært tilfreds med å få Gunnar Hovlands kompetanse og kommersielle erfaring for å styrke arbeidet med å gjøre TINE til forbrukernes og kundens førstevalg, sier styreleder Trond Reierstad i en pressemelding.

Samfunnsansvar og lønnsom drift

Refsholt legger bak seg 14 år som konsernsjef, og har totalt 28 år i TINE når hun går av til nyttår.

Refsholt ba styret finne sin etterfølger i fjor, noe som kom overraskende på styret. Hun har utviklet konsernet gjennom innovasjon, forretningsutvikling og betydelig effektivisering. TINE har økt driftsresultat fra 276 millioner kroner i 2004, til 1537 millioner kroner i 2017. TINE og datterselskapenes innovasjon innen meieri, is og ferdigmåltider har skapt vekst totalt sett. Samtidig har TINE jevnt over gode resultater fra kunde og omdømmeundersøkelser. Hanne Refsholt har maktet å kombinere godt samfunnsansvar med lønnsom drift, konstaterer Reierstad.

Fortsatt tilgjengelig

Saken fortsetter under annonsen

Hanne Refsholt sier det å lede TINE har vært et stort privilegium.

Det er et samspill med kunder, eiere, medarbeidere og samfunn. Samvirkets vilje til utvikling har imponert meg, og jeg vil takke for alle medarbeidere og eiere for at TINE står godt rustet i dag. Jeg vil fortsatt være tilgjengelig for TINE, og bruke min kompetanse og erfaring på andre arenaer, sier Hanne Refsholt, som har flere eksterne styreverv utenfor TINE allerede.

Solid kommersiell erfaring

Styret deltok aktivt i utformingen av kravspesifikasjon for ny konsernsjef. Et ansettelsesutvalg bestående av Trond Reierstad, Marit Haugen, Nils Asle Dolmseth og Tor Arne Johansen har møtt kandidater. På bakgrunn av dette har styret valgt å ansette nåværende administrerende direktør i BN Bank, Gunnar Hovland, som ny konsernsjef i TINE. Solid kommersiell erfaring og resultater fra komplekse bransjer med et sterkt kundefokus, høy gjennomføringskraft, erfaring fra endringsprosesser og i TINEs verdikjede, var utslagsgivende for at styret valgte Hovland.

Hovland har blant annet jobbet i TINE i 12 år, blant annet som salgsdirektør.

Gunnar Hovland vil bringe inn betydelig kommersiell erfaring inn fra ulike bransjer som vil løfte TINE. Hans store gjennomføringskraft, kundeorientering og kompetanse på endring, vil forsterke arbeidet med å bli kundenes og forbrukernes foretrukne valg. TINE har mange muligheter fremover, og med Hovland ved roret ser jeg svært optimistisk på fremtiden, sier Reierstad.

Etter at Hovland forlot TINE i 2008, har han ledet selskaper innen kraft/finans og skapt gode kommersielle resultater som leder i Trondheim Kraft, Fjordkraft og BN Bank. På grunn av seks måneders oppsigelsestid vil Hovland først overta som konsernsjef fra 1.1 2019.

Saken fortsetter under annonsen

Ett sterkt merkevare

TINE er en av Norges sterkeste merkevarer med betydelig innovasjonskraft og offensive ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt. Jeg gleder meg veldig til å lede selskapet i tett samarbeid med kompetente medarbeidere, kunder og forbrukere. TINE har over 500 merkevarer og et fantastisk grunnlag som jeg frem til å bygge videre på, sier Hovland.

En vekstvinner

Styreleder i BN Bank Finn Haugan, synes det er uheldig å miste topplederen, men forstår Hovlands valg.

Under hans ledelse har BN Bank blitt en av vekstvinnerne i privatmarkedet og den digitale spydspissen i SpareBank 1-alliansen. Samtidig har Gunnar utviklet og omstrukturert bedriftsmarkedssatsingen i tråd med eiernes ønsker. Han har også vært en pådriver for digitalisering og robotisering - rett og slett gjort BN Bank enklere og mer attraktiv. Vi er veldig stolte over at TINE rekrutterer toppsjefen fra BN Bank, sier styreleder Haugan i BN Bank.

Ledige stillinger – Conveniencejobb