Burger King satser med en plantebasert burger

Publisert: 13. november 2019 kl 08.48
Oppdatert: 13. november 2019 kl 08.48

- Vi er svært stolt over å kunne presentere den plantebaserte Rebel Whopper. Dette er en nyhet veldig mange har ventet på. Lanseringen gjør oss til landets største tilbyder av plantebasert burger i restaurant, forteller markedssjef i Burger King Norge, Heidi Moss.

Plantebaserte alternativer øker i popularitet og Burger King jobber målrettet med å tilby grønnere produkter til sine gjester. En plantebasert Whopper ble lansert i USA og Sverige tidligere i år. Nå har kronen på verket ankommet Norge.

- Vi er opptatt av å tilby gode alternativer til gjestene våre. Alle skal kunne finne noe de liker hos oss. Derfor lytter vi aktivt til hva norske forbrukere ønsker seg. I dag kommer vi med en nyhet som veldig mange har ventet på, sier Moss.

Servert som en Whopper

Rebel Whopper er plantebasert, mens med den klassiske Whopper-smaken er noe folk har lært å elske i mer enn 60 år. Den nye burgeren er bygget akkurat som den klassiske Whopper. Den eneste forskjellen er at burgeren ikke inneholder kjøtt.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi er stolt av å lansere et fullverdig plantebasert produkt, flammegrillet i ekte Burger King-stil, sier Moss.

Burgersjefen smakte ikke forskjell

Administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik, har jobbet i Burger King i 30 år. Han spiser tre Whopper cheese i uka.

- Jeg slet med å smake forskjell! Jeg liker jo å tro at jeg er en skikkelig Whopper-kjenner etter all denne tiden i Burger King. Men i en blindtest mellom Whopper og Rebel Whopper var det faktisk vanskelig å skille dem fra hverandre, sier Sandvik.

- Men jeg klarte det til slutt, legger han til.

Lanseres i hele Europa

Samme dag som Norgeslanseringen blir Rebel Whopper også tilgjengelig i 25 andre europeiske land, og mer enn 2500 Burger King-restauranter.

Saken fortsetter under annonsen

- Dette er en av de største lanseringene i Burger Kings historie. Rebel Whopper gjør Burger King til den største restaurantkjeden, ikke bare i Norge men også i Europa, som serverer plantebasert burger, sier Sandvik.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb