Arkivfoto: Karine H. Henriksen

Tolv av tretten Burger King-ansatte har testet negativt

Publisert: 13. august 2020 kl 10.51
Oppdatert: 14. august 2020 kl 12.08

Det siste prøvesvaret som fortsatt mangler er i en nabokommune, og svaret vil trolig foreligge om kort tid.

Restauranten som ligger langs E18 ved Telemarksporten, var stengt frem til torsdag 13. august og lokalene ble i forkant av dette nedvasket.

Ifølge NRK har den ansatte vært på jobb onsdag 5. august og fredag 7. august. Medarbeideren testet positivt søndag kveld den 9. august.

Rune Sandvik i King Food. Arkivfoto: Karine Hildonen Henriksen

Administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik, sier til kanalen at de jobber med å få kontroll på situasjonen og at de samarbeider tett med Porsgrunn kommunen om smittesporing og kartlegging av nærkontakter.

Mattilsynet opplyser til NRK at risikoen for å bli smittet gjennom mat og emballasje er liten.

– Så langt har verken vi eller noen andre vi har hatt kontakt med oppdaget tilfeller der noen har blitt smittet av SARS-CoV-2 viruset gjennom å spise mat eller ta på matemballasje, seier seniorrådgivar Cathrine Signe Svindland til NRK.

Saken fortsetter under annonsen

Torsdag ettermiddag klokken 15.30 kunne Burger King i samråd med kommuneoverlegen åpne dørene igjen for sine kunder.

– I samråd med kommuneoverlegen har vi nå besluttet at det er helt forsvarlig å gjenåpne Burger King Telemarksporten. Restauranten har blitt vasket ned i henhold til våre COVID-19 rutiner. Nedvasken er verifisert av Anticimex som tredjepart, forteller administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik i en pressemelding torsdag.

Les mer om saken her.

Ledige stillinger – Conveniencejobb