Annonse
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

LEDER: Er kaffen vår sosiale olje?

I min ungdom vokste jeg opp i Finnmark, nærmere bestemt i Tana og Vadsø. Det var alltid stor stas da bestemor i Vadsø tok meg med til Hildonen’s Bakeri og Konditori for å nyte en god kopp kaffe og suksessterte - for de har uten tvil landets beste. Det var spennende å se nye og mye folk, og bestemor møtte alltid på noen gode venninner eller kolleger som hun slo av en prat med.

Eksperter i bransjen kaller kaffen for den sosiale oljen, og det kanskje med rette. For om du har en laber dag, kan du alltids dra ut og ta deg en kaffe og se på livet. Hva skjer da? Jo, enten møter du på kjentfolk, naboer eller fremmede som bare vil slå av en prat. Ergo fungerer kaffen og caféen som den sosiale oljen vi mennesker trenger i våre hverdagslige relasjoner. I denne utgaven har vi tatt for oss kaffe og café som tematikk.

Først har vi tatt en grundig prat med den frittstående bensinstasjonskjeden Hotvedt. De livnærer seg først og fremst på skinnende biler og tradisjonell gatekjøkkenmat - og lykkes godt med det. Vi har også vært innom både Starbucks og Jordbærpikene som sørger for god service og kvalitetskaffe til sine stamgjester - det gir også gode resultater.

Vafler er nesten som nasjonalkake og regne, kanskje er det nettopp derfor Telemarksrøra har blitt en suksess av de sjeldne. Vi fikk komme på besøk for å få vite hvordan man lykkes med god gammel norsk bondetradisjon.

Conveniencebransjen står overfor store endringer de nærmeste årene, dette med tanke på alle elbiler som ruller ut på veiene. Hvordan vil dette påvirke en bransje som i en mannsalder har livnært seg på bensin og diesel? Noe av svaret får du kanskje på side 32 til 36.

Eigil Almenning er daglig leder i subkjeden Big Bite. Trønderen er lidenskapelig opptatt av god, sunn, lokalog kortreist mat. Les hele intervjuet med Eigil på side 38, kanskje snapper du opp et tips eller to.

Convenience ønsker dere alle en varm, hektisk og god sommer!

Les mer om Convenience nr 3/2019 her

 

Karine Hildonen Henriksen

Redaktør

 

 

 

 

 

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Annonse
Annonse
Annonse