Skal Norge nå målet om kun utslippsfritt nybilsalg i 2025, må innsatsen på tilgang til lading trappes opp, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening (foto: Norsk elbilforening)

Oktober nest dårligste elbilmåned i år

Publisert: 4. november 2019 kl 09.34
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

- De lave salgstallene viser at vi trenger styrket elbilsatsing i Norge. Det bør Stortinget som nå behandler statsbudsjettet merke seg, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. 

Norsk elbilforening har i forbindelse med året statsbudsjett etterspurt sterkere satsing på lading både hjemme hos folk og langs veien over hele landet. 

- Vi ligger fortsatt et godt stykke bak vårt ønske om å nå 50 prosent elbilandel i 2019. Og skal Norge nå målet om kun utslippsfritt nybilsalg i 2025, må vi virkelig trappe opp innsatsen, fortsetter Bu. 

September var årets nest beste elbilmåned, oktober har blitt den nest dårligste. Bu ser ikke bort fra at de lave salgstallene i oktober både for elbil og bensin- og dieselbil, også kan ha sammenheng med at folk utsetter å kjøpe biler nå, i påvente av de nye modellene som kommer til neste år. 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb