CONVENIENCE 4/2018 er ute nå!

Karine Hildonen Henriksen
Publisert: 17. september 2018 kl 13.31
Oppdatert: 17. september 2018 kl 13.31

LEDER

MED TEKNOLOGIEN PÅ LAG! 

«I høstens første utgave har vi satt søkelys på innredning, kassesystemer og hva ny teknologi kan gjøre for å øke fortjenesten. Vi har tatt en interessant prat med sjefen på Lekter’n ved Aker Brygge i Oslo. Ved å innføre betalingsløsning med VippsGo, kan de besøkende i ro og fred - bestille og betale i samme moment. Mat og drikke blir servert, og gjesten kan gå når de selv ønsker det uten å vente på å få betale. Det har gitt besparelser i millionklassen.»

Les lederen her!

TEMA: KASSESYSTEM

Saken fortsetter under annonsen

Teknologisk suksess for Lekter’n:

Sparer 1 million i måneden

Det er Mat & Drikke Gruppen AS som drifter Lekter’n, og de er opptatt av å ta i bruk ny teknologi og være innovative. Som en populær Fast Casual aktør, med en svært sentral beliggenhet, ønsker de å speile de digitale trendene som brer om seg i verden.

Dagens kunder er opptatt av å ta i bruk ny teknologi og smarte apper, og her ønsker vi å være i front. Det er noe av bakgrunnen for at vi har investert i et helt nytt og integrert kassesystem og VippsGO, sier Tone I. Langbach, administrerende direktør i Mat & Drikke Gruppen AS.

 

Saken fortsetter under annonsen

Nå haster det med nytt kassesystem

Den 1. januar 2019 trår den nye kassesystemloven i kraft. Det betyr at det begynner å haste dersom du ikke har fått på plass et godkjent kassesystem.

Skatteetaten har ved kontroller avdekket kasseapparater satt opp på en måte som gjør det mulig å skjule kontantsalg. Det nye regelverket vil gjøre det vanskeligere å manipulere kassesystem og unndra kontantsalg fra skatte- og avgiftsberegning. Målet er å bekjempe svart økonomi og sikre mer rettferdig beskatning i kontantsalgbransjen.

TEMA: INNREDNING

Lyst, luftig og innbydende!

I juni åpnet en splitter ny 7-Eleven avdeling ved Grensen i Oslo. Med et luftig og nordisk interiør, ønskes kundene velkommen til et konsept som fokuserer på dagsferske matretter, sunnhet og rask ekspedering.

Saken fortsetter under annonsen

Det nye konseptet er enkelt, rendyrket og handler om å gi kundene det de egentlig ønsker. Vi har derfor kuttet ned på mange varelinjer og satser stort på bestselgere, smiler kjøpmann Abbas Esrafilzadeh. Han har mange års erfaring fra tidligere drift med flere 7-Eleven avdelinger i Oslo, blant annet ved Gunerius og Youngstorget.

Vårt hovedfokus ligger på bakervarer, mat, Frozen Yogurt, kaffe og drikke. Som du ser, har vi et godt utvalg av de sunne variantene på drikkefronten, nettopp fordi det rent trendmessig er det kundene vil ha. Dette tror jeg kommer til å være mye av fremtiden til 7- Eleven, sier Abbas, som driver de tre 7-Eleven butikker i Oslo sammen med sin kone.

MERKEVAREBYGGING

Thanks to the sailors of the world!

LONDON: I 2018 har McIlhennyfamilien reist verden rundt og feiret 150 års jubileet til den folkekjære peppersausen TABASCO. Vi har tatt en prat med Harold G. Osborne, som er femte generasjons familiemedlem. Han forteller hvordan den populære peppersausen har reist verden rundt.

Saken fortsetter under annonsen

Har tidligere sjømenn hatt noen innflytelse på hvordan deres produkt har spredd seg rundt i verden?

Det er et interessant spørsmål, fordi det er nettopp slik TABASCO ble kjent. Denne sausen reiste sjøveien rundt til Japan, India, Mexico, Kina, Frankrike og ikke minst til Skandinavia og Norge. Maten på båtene på den tiden, var ikke spesielt god, og sjømenn brukte denne sausen til å smaksette maten, eksempelvis på gammelt tørt brød eller mat som hadde ligget noen dager, sier Harold G. Osborn, konserndirektør i McIlhenny Company.

STANG INN PÅ NORWAY CUP

Det er ingen hemmelighet at de fleste av barnas idrettsstevner preges av pølser, hamburgere og sjokolade. I år innførte imidlertid den norske kjeden Big Bite en ny standard for hurtigmat under årets Norway Cup.

På Ekebergsletta ble det servert subs, toast, og wraps i lange baner. Fortsatt «fast food», men ferskt, friskt og sunt med mange variasjonsmuligheter.

MILJØ

Bilvask med solvarmet vann

Saken fortsetter under annonsen

Norges første bilvaskeanlegg med solfanger ble i sommer satt i drift på Fjellhamar i Akershus. Solfangerne henter energi fra sola til å varme opp vann som brukes til vask av bil. Samtidig er Circle K i ferd med å gjøre området utenfor hovedstaden til en prøvegrunn for grønne prosjekter.

BEDRIFTSPROFIL: Den Stolte Hane

Fremtidens kjøttprotein: Vi skal doble salget innen fem år

Vestfold Fugl ble etablert i år 2000 og er i dag en merkevare under Den Stolte Hane. Målet til kyllingprodusenten, er å inspirere hele bransjen til å sette norsk klimavennlig kylling på menyen. Ved hjelp av nye smakfulle produkter og konsepter, og en stor dose inspirasjon, skal salget dobles innen 2023.

LUNSJ MED KENNETH CONRAD OLSEN

Kundene skal spise hos oss med god samvittighet

Det er hektiske dager for den nye norgessjefen i Reitan Convenience som overtok roret fra 3. september i år. Ved årsskiftet starter et 10-årig samarbeid med YX som drivstoffleverandør langs vei for 7-Eleven og satsningen på mat og drikke er sterkere enn noen gang. Olsen gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver i en bransje han kjenner særdeles godt.

Jeg har alltid blitt drevet av det som skjer rundt meg, og de mulighetene som dukker opp underveis. Hvis du gjør det bra der du er, uavhengig av tittel eller jobb, vil du få nye muligheter videre og da kan man komme ganske langt, sier Kenneth C. Olsen.

Og nettopp det er i Reitangruppens ånd.

Hvis man i tillegg har de rette holdningene og verdiene, betyr det vel så mye som om man er sterk i et bestemt fag.

BRANSJEJUS

Kan en medarbeider kreve ny ferie ved syksom?

«Vi har en arbeidstaker som har blitt syk i sommerferien og som nå krever ”ny” ferie. Hvordan er regelverket her?»

Kan vi nekte en ansatt å ha flere arbeidsgivere?

«Vi har en ansatt som har en ekstrajobb hvor han tar en del kvelds- og nattvakter i tillegg til den 100 prosent stillingen han har hos oss. Vi ønsker imidlertid at vedkommende skal være mer tilgjengelig for vår bedrift. Kan vi nekte vedkommende å ha en annen arbeidsgiver?

Dette og mye mer får du med deg i høstens første utgave av CONVENIENCE.

Last ned PDF av bladet her.

Convenience kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk