(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)

Nedgang i salget av iskrem

Publisert: 26. juni 2019 kl 13.10
Oppdatert: 26. juni 2019 kl 13.10

Sommeren 2018 kunne iskremprodusentene melde om en fantastisk vekst, men da hadde vi også en fantastisk solfylt vår og sommer.

Ifølge nettstedet har Hennig-Olsen hatt en nedgang på om lag 32 prosent færre iskrem i antall, sammenlignet med mai 2018. Mens Diplom-Is har hatt en nedgang på cirka 20 prosent.

Salget i mai i år er svakere enn mai i fjor. Hele iskremkategorien går tilbake fordi været i år har vært mye dårligere enn i fjor og fordi det har vært mindre kampanjer i butikk generelt for iskremkategorien, forteller Anne Borgen Sturød, marketing og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is til nettsiden godt.no.

Både Hennig-Olsen og Diplom-Is venter nå på ordentlig sol og varme.

 Iskrem er et impulsprodukt og vi er avhengige av fint vær for å selge mye is. Året har startet godt for oss salgsmessig, og som resten av Norges befolkning venter vi nå på skikkelig sommervær. Vi har is i magen og troen på at finværet vil komme og løfte iskremsalget, Lillian Susanne Hall, markedsdirektør i Hennig-Olsen.

Saken fortsetter under annonsen

Vi i Diplom-Is, som de fleste andre nordmenn, håper på en varm og solfylt sommer slik at man kan kose seg med is, sier Borgen Sturød.

(Kilde: godt.no)

Ledige stillinger – Conveniencejobb