Annonse
Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Oslo setter elbilrekord

Det er fantastisk for Oslo som Europas miljøhovedstad at tre av fire nybilkjøpere i byen velger elbil. Aldri før har nybilsalget i hovedstaden vært så fullstendig dominert av elbiler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tror på 50 prosent elbilsalg

Det er Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) som har lagt fram salgstallene for perioden 1.-17. mars. Selv om de kommende månedene nok vil vise noe lavere tall for elbiler i nybilsalget, har Norsk elbilforening tro på at elbiler vil utgjøre nær 50 prosent av nybilsalget på landsbasis i 2019.

Norge befester seg nå som verdens ledende land for utrulling av elbiler. Den positive utviklingen er avgjørende for å kutte klimagassutslippene fra transport. Jeg er stolt over å skulle vise fram norsk elbilsuksess til konferansedeltakere fra hele verden, sier Christina Bu. 

Siste nytt innen elektrifisering

Nordic EV Summit har blitt en av de største og viktigste konferansene for elektrisk mobilitet i Europa. 60 innledere fra hele verden gir siste nytt for elektrifiseringen av biler, men også elektrisk sjøtransport og luftfart står på agendaen.  

Blant hovedtalere er KumiNaidoo, generalsekretær i Amnesty International som vil diskutere etisk batteriproduksjon, og Prof. Dr. Ralph Speth, administrerende direktør i Jaguar Land Rover som vil presentere deres strategi for elektriske biler og deres nye elbil Jaguar I-Pace, som har blitt populær i Norge.   

H.K.H Kronprins Haakon vil delta på første del av konferansen. 

Konferansen arrangeres av Norsk elbilforening, Teknisk Ukeblad, SAMS autonomousmobility og Nordic Energy Research, i samarbeid med Oslo som europeisk miljøhovedstad. 

Annonse
Annonse
Annonse