Christina Bu i Elbilforeningen og veidirektør Ingrid Dahl Hovland ønsker bilistene god tur hjem til jul og ber dem være forberedt på noe ladekø. De oppfordrer til å ta det rolig og lade når man kan, og ikke vente til man må. Foto: Jamieson Pothecary

Ta det rolig på den store ladedagen!

Publisert: 22. desember 2022 kl 09.36
Oppdatert: 22. desember 2022 kl 09.36

­Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu er begge opptatt av at elbilreisen blir minst mulig stressende og at alle kommer trygt frem.

─ Ikke stress, men sørg for at hjemreisen blir trygg og hyggelig. Alle som reiser hjem til jul med elbil må huske å lade når de kan og ikke først når de må, sier Christina Bu i Elbilforeningen. 

Samme ladekapasitet som i fjor

Selv om det er bygget ut rekordmange hurtigladere, er kapasiteten omtrent den samme som i fjor grunnet godt salg av elbiler. Sju av ti ferierende elbilister opplevde ladekø i sommer, og det er ikke nedgang fra året før.

De to vil begge jobbe for at ladekøene begrenses.

─ Det er grunn til å glede seg over den kraftige utbyggingen av hurtigladere, men vi må trappe opp enda mer. Vi må bygge rundt 4000 nye hurtigladere innen utgangen av 2025 for å dekke behovet til det stadig økende antallet elbilister på norske veier, er beskjeden fra vegdirektøren.

Hun viser til faggrunnlaget for regjeringens ladestrategi fra hennes egen etat Statens vegvesen.

Saken fortsetter under annonsen

─ Ikke vent til batteriet på elbilen er nesten tomt. Stressa sjåfører er mindre trafikksikre, er oppfordringen fra vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

120 000 flere elbiler

Siden midten av desember i fjor til samme tid i år, har vi fått 120 000 flere elbiler og 1500 flere hurtigladere.

─ Vi er enige om utbyggingsbehovet og heldigvis skjer det mye utbygging nå. I takt med at flere og flere heldigvis skaffer seg elbil og dermed bidrar til reduserte utslipp, må vi sørge for tilgjengelig hurtiglading i hele Norge, sier Christina Bu.

Ledige stillinger – Conveniencejobb