Annonse
Toril Gulbransen og Iselin Bogstrand Sagen i OFG understreker at kålen har mange fordeler utover at den også er rimelig.

Slik serverer du supermat på farten

- Vi håper og tror at convenience-bransjen kan være med på å slå et slag for denne herligheten og lanserer et skreddersydd ord i denne anledning: «kålvenience». Dette for å understreke hvor lettvint og godt det er å lage gode retter med kål, sier Toril Gulbrandsen i OFG.

Hun trekker frem mange retter og anledninger der det passer å bruke kål på menyen.

- Eksempelvis som kålsalat til pizza, som er tradisjon hos våre svenske naboer, kålsalat til taco, som i Mexico, eller kålsalat til pølsa slik de serverer den i Chile, nemlig Completos, sier Toril Gulbrandsen i OFG.

Planlegg tidlig

For å kunne tilby en sunnere topping som kålen er, må man sørge for å ha godt med kål tilgjengelig.

- Man bør tenke kål allerede når man lager vinterens menyer. Da er det lett å bruke den i mange retter. Rimelig, godt og enkelt. Kutt opp og tilsett kål i det du lager. Vinterens salater blir knasende sprø med finstrimlet kål i, legger hun til.

Supermat: Rik på C vitaminer og fiber

Det er gode grunner til å «kåle det til» , nettopp fordi kål er godt for kroppen forteller ernæringsrådgiver i OFG, Iselin Bogstrand Sagen.

- Faktisk er det mer vitamin C i rå hodekål enn i appelsin. I tillegg til å være en god kilde til vitamin C, inneholder den også rikelig med fiber. Fiber hjelper til med å få fordøyelsen til å gå smidigere, og man holder seg lengre mett.

Nyere forskning viser også at fiber fra grønnsaker, frukt og korn bidrar til en god tarmflora som er viktig for immunforsvaret.

- Kål er så anvendelig og godt. Dens fantastiske helsegevinster får du og kundene dine på kjøpet. Alle medlemmene i kålfamilien regnes som supermat og er blant det sunneste du kan spise og servere dine gjester, avslutter Sagen og Gulbrandsen.

Annonse
Annonse
Annonse