Fremtidens fastfood lanseres på Oslo S

Publisert: 4. juni 2018 kl 18.57
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

(Foto: Karine Hildonen Henriksen)

- Med åpningen av LEON i Oslo lanserer vi også fremtidens fastfood i Norge. Vi benytter kun naturlige råvarer og mange vil nok bli overrasket over hvordan nye smakskombinasjoner både gjør maten sunnere og mer smakfull, sier Helene Skjenneberg som er adm.dir for LEON i Norge og Sverige.

Helene Skjenneberg er adm.dir for LEON i Norge og Sverige. (Foto: Karine H. Henriksen)

Samtidig som LEON åpner en ny restaurant på Oslo S, vil de også åpne en egen foodtruck ved Aker Brygge. Den vil stå på bryggekanten i hele sommer, og servere en ny form for naturlig fastfood. Senere i sommer vil LEON også åpne en ny restaurant på Frogner i Oslo, deretter vil LEON starte arbeidet med å etablere seg i Sverige. Ambisjonene er at LEON i løpet av noen år skal ha et tosifret antall restauranter i Norge og Sverige.

Viktige prinsipper for naturlig fastfood

Saken fortsetter under annonsen

LEON er basert på et bærekraftig konsept hvor naturlige råvarer er basis for å skape sunnere måltider med masse smak. Fire prinsipper som er viktig for maten som LEON lager:

  • Olivenolje fremover smør
  • Krydder og urter fremfor salt
  • Honning og annen naturlig søtning fremfor raffinert hvitt sukker
  • Bakt i ovn, ikke fritert

Helene Skjenneberg (44) er adm.dir for LEON i Norge og Sverige. Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell og restaurantbransjen og kommer senest fra stillingen som adm.dir i Mat&Drikke AS som blant annet driver flere restauranter på Aker brygge.

Les også: Mandag morgen åpner LEON - se bildene fra førpremieren her.

I neste utgave av Convenience, kan du lese mer om hele konseptet og få med deg de eksklusive intervjuene fra hele ledelsen i selskapet. Følg med!

Kort om historien bak Leon

Saken fortsetter under annonsen
LEON har en helt sentral beliggenhet mellom spor 2 og 3 ved Oslo S. Her kan reisende få seg en rask og sunn matbit mellom fra tidlig morgen frem til midnatt. (Foto: Karine H. Henriksen)

Den første LEON restauranten ble åpnet i London, Carnaby Street, i 2004. Kort tid etter åpningen ble LEON kåret til den beste nye restauranten i Storbritannia av Observer. I dag har kjeden 54 restauranter og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder. Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet. De har ønsket å skape en revolusjon innenfor fast food ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig. LEON skal dekke behovet for sunnere og god hurtigmat. LEON er også co-founder av Sustainable Restaurant Association.

 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb