Annonse

Nyheter fra Fjordland

Her følger vårens nyheter fra Fjordland som lanseres i butikk i disse dager.

Fjerner allergener i porsjonssupper

Fjordland fjerner nå flere allergener fra Norges to største porsjonssupper, og gjør suppene tilgjengelig for flere forbrukere.

Fjordland i skål Fiskesuppe og Kjøttsuppe ble lansert i 2001, og har siden den gang hatt en stor vekst. I 2018 var de ifølge Nielsen, de to største porsjonssuppene i Norge. Flere nordmenn tilpasser nå kostholdet til allergier, og vil spise sunt. Hele 22 prosent tilpasser kostholdet på grunn av allergi, 18 prosent unngår melk og 16 prosent velger glutenfrie produkter, ifølge Norsk Spisefakta 2018.

Nå relanserer produsenten Fjordland i skål Fiskesuppe og Kjøttsuppe. De fjerner så mange allergener som mulig, samtidig som de gir suppene et lite smaksløft.

På denne måten gjør vi suppene tilgjengelig for flere mennesker, sier Inger-Lise Bestum, kategorisjef ferdigmat i Fjordland.

Fiskesuppe uten gluten

Fjordland fjerner alle glutenholdige ingredienser. I tillegg gjennomføres prosessforbedringer som bidrar til et løft på konsistens og utseende på grønnsakene.

Vi har også arbeidet med å forbedre konsistens og tykkelsen på suppen, sier Bestum.

13 prosent av nordmenn valgte glutenfrie produkter i 2013, mens antallet nå er oppe i 16 prosent, ifølge Norsk Spisefakta.

Mer kjøttsmak

I Fjordlands kjøttsuppe har de fått frem en renere kjøttsmak, samtidig som de har fjernet allergener som gluten, melk, soya og fisk. Ingredienslisten på suppen er nesten halvert, samtidig som smaksopplevelsen har fått et kraftig løft.

Ifølge en forbrukerundersøkelse gjennomført av IPSOS i 2019, viser det seg at de spurte foretrekker den nye kjøttsuppen fremfor dagens.

Antatt utpris i lavpris kr 37,90 for Fiskesuppe og 37,00 for Kjøttsuppe.

Tropiske rytmer fra Fjordland!

Smoothie Bowl med tropisk smak, er et nytt og fiberrikt mellommåltid, basert på 100% frukt, med knasende granolatopping.

Frukt er det mest brukte mellommåltidet i Norge (Ipsos 2018), og noe myndighetene oppfordrer alle til å spise mer av.

Fjordland ønsker å øke utvalget av praktiske og næringsrike alternativer på farten, forteller markedssjef Ellen Molstad Dale.

En søt, frisk og tykkere smoothie av ananas, mango, pasjonsfrukt, eple og kokos, gir en forfriskende pause i hverdagen og gjør det enklere å nyte et fiberrikt fruktmåltid på farten.

Litt Mat Smoothie Bowl, passer perfekt som et lite mellommåltid, eller når man vil kose seg med god samvittighet. Spør etter den i din butikk, da den kan være vanskelig å finne.

Smoothie Bowl finnes også med smaken jordbær, som har blitt søtere etter ønske fra forbruker.

Ny yoghurt med havre til barna

Havre er i vekst, og stadig flere har fått øynene opp for de mange gode egenskapene til dette superkornet. Nå kommer Yoplait Safari Fruktyoghurt med havre, helt uten biter.

For mange barn er yoghurt dagens høydepunkt. Yoghurten gir dem proteiner, vitaminer og kalsium som barn trenger når de vokser. Nå får de også det gode fra havren i samme porsjon. Dermed blir det et mer komplett mellommåltid, sier Carl André Pedersen, merkevareansvarlig for Yoplait Safari i Norge.

Havren er glutenfri, og den er malt opp slik at den blir enkel å spise, selv for de minste barna.

Klemmeposer har lenge vært brukt i forpakninger til barnemat, også for yoghurt.

Selv om yoghurt er en fantastisk måte for barna å lære seg å spise med skje, så er det klart at det er situasjoner hvor klemmeposer er strålende for å unngå søl og la barna gjøre jobben selv. Som turkamerat er den ypperlig. Den passer bra i matboksen, både for barn i barnehagen og på skolen, sier Pedersen.

Annonse
Annonse
Annonse