Annonse

Yoplait fortsetter kampen mot sukkeret

Folks sukkerinntak ligger over myndighetenes anbefaling, og helseministeren har gått til kamp mot det tilsatte sukkeret. Gresk fruktyoghurt har økt i popularitet, men mange er ikke klar over et at den ofte inneholder mye tilsatt sukker.

- Vi har ment at det er unødvendig å tilsette sukker i gresk fruktyoghurt, og Double 0% Gresk yoghurt har helt klart vist at vi har rett i dette. Vår løsning med mer frukt i stedet for tilsatt sukker har blitt godt tatt imot, sier Carl André Pedersen, Merkevaresjef for Yoplait i Norge.

Fyldig fruktmos til yoghurthyllen

I stedet for å bruke syltetøy, som gjerne er preget av mye sukker og lite frukt og bær, har Yoplait valgt å bruke en fyldig fruktmos i produktnyhetene.

- Frukt og yoghurt er blant de mest vanlige mellommåltidene i Norge, og smoothie har blitt veldig populært de senere årene. Å kombinere fyldig fruktmos med fyldig gresk yoghurt i et duobeger med skje, gir et veldig godt mellommåltid. Selvsagt helt uten tilsatt sukker, sier Pedersen.

Ekte gresk metode

- Yoghurt laget etter ekte gresk metode inneholder mye melk, det er kvalitetsforskjellen sammenliknet med vanlig yoghurt. Med opptil 3 liter melk til 1 liter yoghurt får du en superyoghurt som er fyldigere og med mer proteiner. Vanlig yoghurt bruker 1 liter melk til 1 liter yoghurt, sier prosjektleder Janneke Treimo med doktorgrad innen meieri.

Ikke all yoghurt som kalles gresk er laget med den greske metoden. Heldigvis er det enkelt å avsløre.

- Sjekk proteininnholdet. Hvis det er 5 prosent eller mindre, er proteininnholdet ned mot nivået til vanlig yoghurt. Da er det som regel andre tilsetninger og fortykningsmidler som gir den fyldige konsistensen, ifølge Treimo.

*Sammenliknet med å spise vanlig fruktyoghurt med 7 % tilsatt sukker

Fakta:

Yoplait Double 0% Gresk med fyldig fruktmos lanseres 18. september, og antatt pris er 13,90-15,90. Den kommer i to ulike smaker i duobeger med skje: Bringebær & eple og Mango & eple.

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg  oss på Facebook

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev

Annonse
Annonse
Annonse