- Vi ønsker alle bransjefolk velkommen til oss på tirsdag 15.mai, sier salgssjef Lasse André Lööv-Olsen og Key Account Manager Anders Abrahamsen.

Norges første iskrem-universitet

Publisert: 3. juli 2017 kl 07.32
Oppdatert: 3. juli 2017 kl 07.32

Tekst og foto: Karine H. Henriksen

Iskremen gelato har sitt utspring fra Italia, nærmere bestemt Bologna. Primulator har tidligere sendt sine kunder til «Gelato University» i Italia for å lære seg iskremkunsten. Fra august/september får du opplæring i Norge.

Vi kommer til å arrangere to kurs i året, i samarbeid med italienske Carpigiani. Her kan folk lære seg å lage ekte italiensk iskrem - på fagspråket kalt gelato, sier salgssjef Lasse André Lööv-Olsen.

Den sunne iskremen

Gelato-kunsten gjør at du kan lage din egen iskrem med rene naturlige råvarer. I tillegg inneholder gelato mindre fett en tradisjonell iskrem. Den er sunnere, og det skyldes blant annet at man bruker melk i stedet for fløte, forklarer Key Account Manager, Anders Abrahamsen.

Saken fortsetter under annonsen

En gelato is inneholder i snitt 4 til 8 prosent fett, mens en vanlig iskrem ligger på 10 til 25 prosent fett, utdyper Lasse.

Megatrend

Egen iskremproduksjon er en megatrend ute i verden, og det er bare et spørsmål om tid før trenden kommer til Norge.

Vi ser at det går i retning av at stadig flere spisesteder og restauranter produserer iskrem selv, og da er det gelato som  gjelder. Den er helt annerledes fordi den er mer kremet, smakfull og inneholder mindre luft. På verdensbasis er det 90 000 gelatobutikker. 30 000 av disse finner vi i Italia, mens i Norge er det rundt 10 stykker. I Italia har de rundt 6 000 kursdeltakere fra hele verden hvert år.

  Det sier noe om den enorme interessen, sier Abrahamsen.

Saken fortsetter under annonsen

«Gelato University» startet opp i Bologna for 10 år siden.

Kursene i Italia varierer fra et par dager, til flere uker. I Norge vil vi arrangere tre intensive kurs som går over en til to dager. På grunnkurset lærer du det mest grunnleggende om kjemi, og hvordan du kan lage sorbet og gelato.

Dette gir en god plattform for å starte opp med egen iskremproduksjon. Kurset for viderekommende, er for de som har lyst til å videreutvikle sine kunnskaper.

Her går vi litt dypere inn i materien, og ser eksempelvis på ulike typer sukker, og hvordan ingredienser påvirker hverandre. Til sist tilbyr vi et proff-kurs for de som virkelig ønsker å briljere med sine iskremkunster, sier Lasse.

Et laboratorium, eller en utstyrspakke, for å lage gelato starter på i underkant av 200 000 kroner. Men selv om denne investeringen er høy, blir prisen på den isen du lager selv, rimeligere enn den du kjøper.

Det er god økonomi i dette produktet. I tillegg får du bedre kvalitet på iskremen, og du kan teste ditt eget produkt underveis i prosessen.

Saken fortsetter under annonsen

Personlig preg

Trendene viser at dagens kunder er opptatt av god kvalitet, de vil ha kortreist mat, og setter pris på det «lille ekstra» - som gjerne kan være håndlaget.

I Norge ser vi stadig flere som vil skape noe eget, det ser vi eksempelvis med alle de små ølbryggeriene som er etablert. Når du lager noe fra bunnen av, kan du enkelt sette ditt personlige preg på det du lager - og det vil dagens kunder ha mer av, avslutter Lasse og Anders.

Reportasjen er fra FastFood nummer 2/2017. Last ned bladet her, eller bestill et abonnement her.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb