Annonse
Karolina Grønås Henriksen tiltrer i august 2020. Foto: Fotograf Nicolas Tourrenc

Ny konserndirektør i Nortura

Etter omorganisering i selskapet er rødt kjøtt skilt ut som eget forretningsområde, ved siden av hvitt kjøtt og egg, Proff og industrisalg, vekstområder samt råvare, medlem, slakting.

Området rødt kjøtt omfatter resultatansvar for hele verdikjeden med produksjon og salg.

En erfaren og målrettet leder

Henriksen har lang erfaring fra både detaljhandel, merkevare og proffsalg, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Orkla Lilleborg Profesjonell, hvor hun har levert resultatfremgang over flere år. Hun har også vært salgsdirektør i samme selskap, i tillegg til salgsansvar gjennom flere år i Procter & Gamble.

- Vi er veldig glade for å få Karolina med på laget. Hun er en resultatorientert, målrettet og erfaren leder, med lang fartstid innenfor merkevarehandel og dagligvare. Jeg føler meg trygg på at hun vil tilføre våre merkevarer og vårt salg av rødt kjøtt svært mye, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Henriksen tiltrer senest i slutten av august.

Ett av de aller sterkeste merkevarer

- Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen. Nortura har Gilde som sin merkevare på rødt kjøtt, og den er noe av det aller sterkeste som finnes i norsk dagligvarehandel. Ved å skape konkurransekraft i hele verdikjeden og bygge merkevaren ytterligere, tror jeg få kan slå oss i Norge. Selskapet står overfor spennende endringer, og det er denne reisen jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Karolina Grønås Henriksen.

(Pressemelding)

Annonse
Annonse
Annonse