ZERoh! ble årets innovasjon

Publisert: 21. oktober 2019 kl 20.56
Oppdatert: 21. oktober 2019 kl 20.56

En vesentlig suksessfaktor for ZERoh! er at vi har klart å tiltrekke oss nye kundegrupper, forteller merkevaresjef Anders Hennig-Olsen. Undersøkelser viser at vi har tilført så mye som 80 prosent ny omsetning med ZERoh! Vi har klart å tilføre noe reelt nytt, som ikke kanibaliserer på eksisterende produkter. ZERoh! tiltrekker seg både forbrukere som tradisjonelt ikke har spist is, de som sjeldent har spist is og de som spiser den i tillegg til annen is.

ZERoh! er også en av de mest solgte iskrem-nyhetene i Norge i 2019, og iskremprodusenten fra Kristiansand måtte kort tid etter lanseringen øke salgsprognosene for året, etter at både Kiwi og Meny meldte om salgssuksess.

Sunnhet på agendaen

Sunnere iskremalternativer har lenge vært på agendaen som en viktig del av innovasjonsarbeidet i Hennig-Olsen Is. Både iskremprodusenten og Lerum signerte i 2018 regjeringens intensjonsavtale om tilrettelegging for et sunnere kosthold og reduksjon av tilsatt sukker som et av flere tiltak.

Saken fortsetter under annonsen

Hennig-Olsen Is har også lansert flere andre iskremnyheter i 2019, som har et lavere kalori-innhold enn sammenlignbar iskrem.

ZERoh! er den ultimate innovasjons-utfordringen, og noe som ingen andre i verden har klart å få til. Sammen med Lerum har vi skapt en helt ny iskremopplevelse, og vi viser at det faktisk er mulig å lage forfriskende og velsmakende iskrem helt uten sukker og kalorier, forteller Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør hos Hennig-Olsen Is.

Som å fryse vann

Utfordringen med å lage is uten sukker, er at det blir som å fryse vann hard som en isbit. De to partnerne har jobbet knallhardt med oppskriften og gjort utallige tester for å skape en iskrem som leverer både på smak og konsistens.

Sammen med Lerum har vi løst denne utfordringen, og klart å bevare en god konsistens i det som er verdens første fullverdige saftis med 0 kalorier, sier Paal Hennig-Olsen.

ZERoh! finnes i butikkenes isdisker i smakene Sitron & Guava og Bringebær & Hvit te. Den kommer både som en småis (Sitron & Guava) og i praktiske multipacks med begge typer.

For ZERoh!-fans der ute kan vi nok allerede nå røpe at denne nyheten blir værende på markedet, og vi kan se fram mot spennende nyheter til våren, sier Anders Hennig-Olsen.

Saken fortsetter under annonsen

Prisen gir oss enda mer motivasjon til å jobbe videre med å ta vårt samfunnsansvar slik at alle har et reelt valg i isdisken, avslutter Paal Hennig-Olsen.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb