Samfunn

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen må møte i Kontrollkomiteen neste uke.

Kontrollkomiteen skal behandle Innovasjon Norge-saken

Arbeiderpartiet tar neste uke striden rundt Innovasjon Norge til kontrollkomiteen på Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge trakk seg nylig fra vervet. Han mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hindret ham i å ta opp ansettelsesforholdet til direktør Anita Krohn Traaseth.

Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Terje Aasland har stilt flere spørsmål om saken til Isaksen, men mener det er behov for enda mer informasjon. Komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) skal derfor ta saken opp i kontrollkomiteen, skriver Dagens Næringsliv.

Aasland mener det er naturlig å spørre om Isaksen har instruert Dyb, noe næringsministeren har benektet.

– Det er også naturlig å spørre om hva slags kommunikasjon det har vært mellom styreleder og eier i tidligere faser, sier Aasland til avisen.

Næringsministeren er positiv til å forklare seg overfor komiteen.

– Jeg har ikke instruert styret i Innovasjon Norge og det var også viktig for meg å si det i samtalen med styreleder, noe jeg gjorde, sier Torbjørn Røe Isaksen til NTB.

– Jeg er positiv til å svare på alle spørsmål. Kontroll- og konstitusjonskomiteen kan stille litt andre spørsmål enn det vanlige stortingsrepresentanter kan, så det har jeg ingenting imot, understreker næringsministeren videre.

Powered by Labrador CMS