KBS

Selveierne etablerer egen kjede

Tidligere i år organiserte de 160 selveierne i YX-kjeden seg i et nytt selskap, Selveierne AS. På årsmøtet i København i forrige uke lanserte selskapet et nytt navn på stasjonene: «Gir».

Publisert Sist oppdatert

­Frem til nå har stasjonsbutikkene vært profilert som YX-stasjoner. Det blir det en slutt på nå. I løpet av høsten 2023 starter omprofileringen av stasjonsbutikkene til «Gir», uttalt med hard «g», som i «girspak» eller å «gire opp».

Dermed blir kjeden profilert utad på samme måte som de Reitan-eide stasjonene YX 7-Elven, men i dette tilfellet YX Gir. Med andre ord: YX i masten, Gir over døren.

– Det blir en gradvis utrulling, kanskje fylkesvis, og trolig starter implementeringen i tredje kvartal 2023, forteller daglig leder Hans Petter Andersson i Selveierne AS.

Det nye navnet og den nye logoen er utarbeidet av Grid Branding, som tidligere har utført samme type arbeid for aktører som Synnøve Finden, Vy og Ruter.

– Navnet skulle være lett å huske, enkelt å uttale og skrive. Vi ønsket dessuten et navn som er relatert til det vi driver med i dag, men som også kan fungere i andre sammenhenger. Og navnet står like godt alene, som sammen med YX.

– Så Gir kan like gjerne kan være navnet på en kiosk i et kjøpesenter som på en bensinstasjon?

– Det kan det. Vi mener navnet og konseptet gir oss stor frihet og fleksibilitet med hensyn til å bevege oss etter hvor markedet er. Det er viktig å ha bredde i navnet, for det skal kunne stå over døra mange ulike steder, poengterer Andersson.

Les hele saken i printutgaven av Dagligvarehandelen eller Convenience.

Powered by Labrador CMS