Laboratorieskapt hamburger!

Publisert: 17. desember 2013 kl 16.41
Oppdatert: 17. desember 2013 kl 16.41

 sett dagens lys, og er behørig prøvesmakt.

Det skjedde høsten 2013 på en restaurant i London, hvor en kokk tilberedte råvaren som var dyrket fram av stamceller fra skuldra til en levende ku. Bak står professor Mark Post ved universitetet i Maastricht og hans forskerteam som har greid å fremstille det de mener kan bli et alternativ til tradisjonell kjøttproduksjon. Cellene gis næring slik at de deler seg og danner muskelvev. 20.000 kjøtt-tråder av disse cellene ble kombinert til én burger.

Kokken varmet opp ‘litt solsikkeolje på gassblusset, før burgeren lempes varsomt i stekepanna. Når den er ferdigstekt manøvreres den dyre delikatessen forsiktig over på tallerken og får selskap av noen tomatskiver, et par salatblad og et burgerbrød’, som det heter i en reportasje i Magasinet (Dagbladet) som var til stede på begivenheten.

Eksperimentet kostet den nette pris av 2,2 millioner kroner, og professor Post vedgår at det nok vil ta 10 20 år innen det kunstig fremstilte kjøttet blir et alternativ til ekte kjøtt, som i fremtiden vil bli en stor mangelvare. Derfor!

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb