Maria Isaksson, forretningsutviklingssjef for Reitan Convenience, her utenfor den nye Pressbyrån GO som snart åpner ved kjøpesenteret Westfield Mall of Skandinavia, som ligger i Solna i Stockholm. Kjøpesenteret er det nest største kjøpesenteret i Norden med 224 butikker.

Pressbyrån Go tar neste steg

Publisert: 30. november 2020 kl 11.27
Oppdatert: 30. november 2020 kl 11.27

Maria Isaksson, forretningsutviklingssjef for Reitan Convenience, har ansvaret for den nye satsningen, og her forteller hun om en del av arbeidet med å møte kundene i en ny tid.

– Dette er får første frittstående ubemannede Pressbyrån GO-butikk. Den bygger på samme konsept som vår første Pressbyrån Go, men den store forskjellen er at denne butikken er helt ubemannet.

Den første Pressbyrån Go ble åpnet I Kungshomen i Stockholm i juni, og er en integrert del av en større Pressbyrån på Strandbergsgatan 55.

– Enkelt forklart betyr det at vi nå åpner en butikk der du går inn, tar det du skal handle og går – uten at du behøver å scanne varene selv eller ta frem lommeboken. Dette er en butikk som er tilpasset for kjappe, enkle kjøp når man er på farten.

Hva er det beste med deres ubemannede konsept?

– Det er at det er veldig enkelt for kundene å handle. Men det er også et fantastisk konsept, ettersom det også gjør det mulig for eiendomsutviklere og andre aktører å tilby mennesker mulighet til å handle mat, drikke og andre convenienceprodukter på plasser der det ikke finnes tilstrekkelig kundemasse for å kunne forsvare en bemannet butikk.

Er det noe som ikke har gått etter planen?

Saken fortsetter under annonsen

– Da vi begynte med utviklingen av Go-konseptet, jobbet vi mye med å gjøre det teknisk mulig for at mange kunder skulle kunne handle samtidig, det avventer vi nå med. På grunn av pandemien har vi i stedet løst det slik at man kommer til å være helt alene i butikken når man handler.

Hva tror du om fremtiden for ubemannede konsepter?

– Jeg tror at dette kommer til å bli en enda større del av den svenske handelen. Den store utviklingen som skjer i vår bransje bygger på å skape enkle, raske og smidige kundeopplevelser, og der spiller de tekniske løsningene en stor rolle. Det muliggjør også tilgjengelighet på en helt annen måte og på nye lokasjoner, avslutter Maria Isaksson i Reitan Convenience i Sverige.

Ledige stillinger – Conveniencejobb