Forsiden Påmelding Program Tidligere seminarer Nyhetsbrev

 


Mat & Marked 2021 1. september: Mat- og serveringsbransjen etter koronaen

Mat & Marked arrangeres onsdag 1. september på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo. Konferansen direktesendes også til digitale deltakere.

Her er programmet

09:30 Velkommen og åpning

 

 

  • Redaktør Arne Kongsnes i Matindustrien ønsker velkommen.

  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpner konferansen.

10:00 Overblikket 

 

  • Markedet – status og utfordringer fremover. Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

     

  • Hvordan ser fremtiden ut for norsk mat og matproduksjon etter koronaen? Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i matforskningsinstituttet Nofima. 

11:15 Slik håndterte vi krisen – og vår vei videre

Tre eksempler:

  • Fra buffet til take away på rekordtid. Sabrura Sticks & Sushi ved kjedeleder Preben Oosterhof, Sabrura Drift AS.

  • Slik tilpasset Scandic seg tiden med korona, og slik satser vi fremover. Morten Malting, district director, Oslo og director Food & Beverage, Norway, Scandic Hotels.

  • Vekst i dagligvare snudde nedtur til opptur. Ingunn Anstensrud, daglig leder i Den Sorte Havre.

12:00 - 12:45 En god norsk lunsj

12:45 Skråblikket

  • Kåseri ved lokalmatekspert Frode Kristensen i Salgslaget AS.

13:05 Trendene i markedet

  • Det grønne skiftet, plantebasert mat og markedsutvikling. Agnes Bing Orgland, marketing manager Naturli' 100% plant based, Orkla Foods Norge.

  • Norsk lokalmat - fortsetter oppsvinget? Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat (tidligere Matmerk).

1400 - 14:15 Kaffepause

14:15 Matens plass i samfunnet – samtale, intervju og debatt om spenningene i bransjen

  • Intervju med Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor i Øyer, som har opplevd en eventyrlig suksess med matkasser basert på lokale råvarer. Koronaen snudde opp ned på tilværelsen for kokkegruppen Flying Culinary Circus, der Arnesen er en av de fire kokkene.  Nå deler han sine erfaringer og synspunkter.

Intervjuet følges opp med en debatt med andre bransjeaktører og politikere som er opptatt av mat og matproduksjon i Norge.

En ny politikk?

Tor Jørgen Kramprud Arnesen har trolig noen utfordringer til debattpanelet også.

Der sitter de menings- og bransjesterke stortingspolitikerne Kårstein Løvaas Eidem (H), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Ruth Grong (Ap) sammen med direktør Ingvill Størksen i Virke Dagligvare og kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop.

Her er to aktuelle spørsmål som skal diskuteres knappe to uker før det norske folk skal velge nytt storting 13. september:

Hva vil et regjeringsskifte bety for matpolitikken og mat- og serveringsbransjen?

Hva med de betydelige avgiftslettelsene på typiske grensehandelsvarer som er gitt av regjeringen Solberg i budsjettforhandlingene med Frp?

De har skapt jubel hos NHO Mat og Drikke, men møtes med hoderisting av ernæringseksperter. Vil en ny regjering gå inn for å reversere avgiftslettelsene?

Mat & Marked 2021 arrangeres av fagbladene Matindustrien, Dagligvarehandelen, Reiseliv1 og Convenience Magasinene dekker samlet hele mat- og serveringsbransjen.

Mat & Marked er et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten.

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Du kan nå oss på telefon  24 077 007 eller abo@medierogledelse.no