Annonse
Lars André Johnsrud, salgs- og markedskonsulent i Norsk cøliakiforening prøvesmaker glutenfri Peppes On The Go sammen med Thomas Bjørseth Nilsen og Trude Marchmann-Jensen, henholdsvis matansvarlig og kategorisjef i Circle K Norge. Foto: Terje Borud, Circle K

Circle K utvider menyen for glutenfri mat på farten

Nesten hver tiende innbygger i Norge har enten cøliaki eller er overfølsom overfor gluten. For disse har utvalget av trygg glutenfri mat langs veien vært begrenset skriver Circle K i en pressemelding.

Et betydelig birag
Norsk cøliakiforening (NCF) forteller at det nye mattilbudet til Circle K er etterlengtet, og vil gi ny matglede til mange mennesker over hele landet.

– Dette er et betydelig bidrag for å tilby et godt utvalg av glutenfri mat langs norske veier, både til de som har cøliaki, og de som av andre årsaker er overfølsomme for melprodukter. Nå vil de som har måttet smøre egen matpakke av helsemessige årsaker, få likeverdig tilgang på god mat når de er på reisefot. Det betyr mye, sier Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.

Glutenfri Peppes Pizza On The Go, salater og hyggemat
Allerede før skoleferien kan man velge mellom sju glutenfrie varianter av årets bestselger Peppes Pizza On The Go hos Circle K. I tillegg utvides sortimentet med en helt ny panini, salater, toast, muffins og kokosboller. De som tidligere har måttet bestille pølser og hamburger i papir, vil nå få servert maten i glutenfrie brødvarer.

Matansvarlig i Circle K, Thomas Bjørseth Nilsen, sier at det glutenfrie tilbudet er et nytt steg for å møte kundens ønsker og behov langs veien.

– Vår ambisjon er å tilby et variert tilbud av kvalitetsmat til alle som besøker oss. Akkurat som vi har utvidet menyen med sunne og kjøttfrie alternativer, skal vi ha et godt og smakfullt tilbud til alle de som lever med et glutenfritt kosthold. Vi håper at den nye satsingen på glutenfritt vil gjøre oss til en enda mer attraktiv matdestinasjon fremover, sier Thomas Bjørseth Nilsen.

248 nye stoppesteder for glutenintolerante
Mange som lever med cøliaki, er vant til å planlegge alle sine måltider, og søke frem hvor de får tak i glutenfri mat når de er ute og reiser. Med glutenfritt hos Circle K blir det flere stoppesteder å velge fra i kartappen til Norsk cøliakiforening. I tillegg har Circle K en egen ruteplanlegger, hvor kundene enkelt kan finne frem til hvor det finnes glutenfri mat langs veien.

Flere hundre ansatte har fått opplæring i trygg servering
Om lag 25 000 mennesker av de som lever glutenfritt, har fått diagnosen cøliaki. For disse kan én brødsmule med glutenholdig mat være nok til å bli syk. Derfor legger Circle K store ressurser i trygg servering av glutenfri mat. Flere hundre medarbeidere har gjennomført kurs i tilberedning og håndtering av glutenfrie produkter på stasjon – i regi av Norsk cøliakiforening.

– Mattrygghet er noe av det viktigste vi holder på med, og med glutenfri mat er det spesielle krav til oss som serverer, fordi maten ikke skal komme i kontakt med andre matvarer eller kjøkkenredskap som har vært i nærheten av gluten, sier Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K.

Det betyr blant annet at glutenfri pizza stekes i egne former, og at alle toast- og brødvarer er innpakket og behandlet på en måte som forsikrer kundene om at de kan spise trygt og godt på Circle K.

– Vi er glade for at Circle K tar behovet for glutenfri mat på alvor og at de også benyttet seg av kurstilbudet fra Norsk cøliakiforening for å øke kunnskapen om trygg servering og håndtering av glutenfri mat blant sine ansatte. Jeg håper flere følger deres gode eksempel, sier Knut H. Peterson.

Dette er utvalget du kan finne på Circle K sine stasjoner:

 • Glutenfri Peppes Pizza On the Go – 7 varianter
 • Glutenfri panini m/ ost/skinke
 • Alle pølser i glutenfritt pølsebrød
 • Alle hamburgere med unntak av kylling og vegan i glutenfritt hamburgerbrød
 • Glutenfri toast pesto/mozzarella
 • Glutenfri toast ost/skinke
 • Glutenfri muffins m/ sjokolade
 • Glutenfri muffins m/ sitron
 • Kokosbolle
 • Mexican nachos
 • Mexican tacosalat
 • Salater uten krutonger, byggryn og pasta

Utvalget kan variere fra stasjon til stasjon.

Fakta om cøliaki
Cøliaki er en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt. Hos en cøliaker som får i seg gluten, vil tynntarmens slimhinne bli betent, tarmtottene redusert, og evnen til å absorbere næringsstoffene i maten vil svekkes.

I dag antas det at 7-8 prosent av befolkningen i Norge ikke tåler gluten eller andre stoffer i hveten. Mellom 1-2 prosent av disse har cøliaki, mens mange har ikke-cøliakisk glutensensitivitet.

Annonse
Annonse
Annonse