Annonse
NM i sunn fastfood

Her er semifinalistene!

Den 20. oktober vil tre finalister bli kåret i kampen om å servere Norges sunneste fastfood-rett.

Kriteriene for å nå opp i toppen er at retten inneholder minst 100 gram frukt, bær eller grønnsaker. Kandidatene blir også målt på markedsføring og aktivitet i butikk, i tillegg til antall solgte enheter.

Et stort spenn
Årets jury består av kjendiskokk Bård Greni, Aysha Grönberg i Forbrukerrådet og ansvarlig redaktør i bransjemagasinet Convenience, Karine Hildonen Henriksen.

– I år er spennet stort og det er veldig gøy. Flere deltar med bowls og dette er en rett som er enkel å ta med seg når man er på farta, enten man sitter i en bil, på toget eller på en benk ute. Vi har også sett noen nye spennende konsepter som kanskje vil bli langt mer synlig og populære i fremtiden, sier dommertrioen.

Her får du et innblikk i hvilke retter som har imponert årets jury, og merk at rettene presenteres i tilfeldig rekkefølge.

Zawai på Briskeby i Oslo

Produkt:
Zawaiian Classic

Denne bowlen består av marinert laks, salat, fersk mango, agurk, vårløk, syltet rødløk, toppet med chilimajones, sesamfrø og wasabierter.

Juryens kommentar:

Zawaiian Classic lever opp til sitt navn. For dette bør bli en klassiker! Smakene er velbalanserte. De gir en også valget mellom fullkornsris og salat. Et velsmakende og sunnere alternativ når man er på farta.

Shell Sjøormen i Seljord

Produkt:
Stasjonens egensmurte kyllingwrap

Wrapen inneholder mango curry dressing, middelhavsalat, rødløk, rød paprika, gulrot, bulglur og kyllingfilet stekt og skivet med soltørket tomat.

Juryens kommentar:

Dette er et svært velsmakende, ferskt og rimelig enhåndsprodukt som passer spesielt godt når man er på farten, eksempelvis når man er på biltur. Det bugner i disken, og stasjonen kan vise til svært god vekst i salget gjennom hele konkurranseperioden, blant annet takket være engasjerte stasjonsmedarbeidere.

Orklandbadet i Orkanger (Kysten Rundt)

Produkt
: Sommersalat med kylling

Smakfull, sommerlig salat med kylling, melon, mais, druer, rødløk, fetaost, valnøtter, cherrytomat og reddiker.

Juryens kommentar:

Orklandbadet er et av landets største badeanlegg og byr med sin sommersalat på en spennende kombinasjon av ulike smaker, og de kan vise til et godt salg. De spennende kombinasjonene gjør at man blir mer nysgjerrig.

Patricias Gatekjøkken i Bardu (Go2Grill)

Produkt/konsept:
Barnemeny inkludert fersk frukt i beger

I dette konseptet markedsføres sunne barnemenyer. Barna kan velge blant alle retter som de voksne har på menyen. Retten blir «downsizet» til barna, og det oppfordres til å velge sunne varianter. I konkurransen var det to andre påmeldte i kjeden som også gjorde det svært bra i konkurransen, de to var Go2 Grill Sosialkontoret og Bjørns Gatekjøkken i Holmestrand.  

Juryens kommentar:

Patricias Gatekjøkken kan vise til svært god vekst på antall solgte barnemenyer ved hjelp av god plakatering og høy aktivitet både på gatekjøkkenet og i sosiale medier. Under kampanjeperioden kan de vise til en formidabel vekst for barnemenyene. Og de gode valgene på fisk, kylling og plantebasert utgjorde en vekst på 912 prosent sammenlignet med sommeren 2020.

Husly Kafé & Catering i Bø/Telemark

Produkt:
Husly’s Super Bowl

En tallerkenrett med argentinske panerte villreker i tre ulike smaker, chilimayo, salat, mangosalsa, soyabønnemix, avokado, crispy ruccula og syltet rødløk.

Juryens kommentar:

Retten selges som en bowl, men det er egentlig en delikatesse av en rett blandet der du både får forrett, middag og dessert på en gang. Her får du nok til å bli god og mett uten å få dårlig samvittighet. En rett man absolutt må tilbake for å spise igjen!  

Kaikanten Street Food i Stavern

Produkt:
Duo Taco Fabio el Taco og Pulpo Mania

Fritert og krydret scampi serveres med pico de gallo, frisk ananas og frisk strimlet salat. Marinert og grillet blekksprut serveres med pico de gallo, fetaost, lime, toppet med reddik.

Juryens kommentar:

Her er konseptet gjennomført i en by der man kanskje forventer å få fisk og sjømat på menyen. Taco med blekksprut og scampi, godt blandet med orientalske smaker vi bare får lengre syd i Europa, gjør denne retten til en fest for smaksløkene. Dette har blitt en bestselger på menyen, og salget er imponerende.

Lavik Kro i Lavik  (Kysten Rundt)

Produkt:
Sommerlett laksesalat

Retten består av sylta laks på ei seng av hjertesalat med pepperrotkrem og dryss av jordskokkchips og flammehavkrydder(tarekrydder), dill og sitron.

Juryens kommentar:

Lavik kro deltar med en smakfull laksesalat  og her er det laksen som står i sentrum, men det er også en rikelig mengde grønt. Vi vil ha mer! Om salget av retten sin, sier de: «Har gått over all forventning».

Pink Fish Munch Brygge på Lysaker

Produkt:
Hawaii Poké Bowl

Bowlen består av rå laks, brokkoli, avokado, rødløk, sesam, mangosaus, chilimajones og ris (man kan velge qunioa i stedet for ris).

Juryens kommentar:

Dette er en lekker rett med gode og friske smaker. Smakene er velbalanserte, og man har valgt ut grønnsaker og andre ingredienser som passer svært godt sammen med laksen. En appetittlig presentasjon og et mettende måltid. Helt klart en rett man bestiller igjen!

Healthy EATS i Bergen

Produkt/konsept:
Healthy EATS signature bowl

Retten består av villris, grønnkål, bakt søtpotet, gule beter, norske epler, hakkede mandler, geitost, grillet kylling og sennepsdressing.

Juryens kommentar:

Dette er morsomt og kult. Retten kan kjøpes fra et nytt konsept vi tidligere bare har sett nedover i Europa. Det er ingen betjening, retten kjøper du og får ut i fra «the wall», det vil si at maten befinner seg bak en luke i veggen. Enkelt å forstå, lett å betale og et konsept vi har troen på for fremtiden.

Kåring av årets vinnere

Premieutdelingen finner sted på Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag på Bjørvika Konferansesenter onsdag 20. oktober kl. 12.00-14.30.

Selve premieutdelingen i NM Sunn fastfood vil foregår kl. 14.00.

Fagdag 20. oktober | FRUKT.no Meld deg på her om du ønsker å delta.

Annonse
Annonse
Annonse