Annonse
Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch (t.v.) og Kenneth Haavet, konserndirektør Orkla Consumer & Financial Investments. (Foto: Trygve Indrelid, NTB).

Orkla kjøper New York Pizza

New York Pizza solgte i fjor 11,5 millioner pizzaer og hadde total omsetning på 54,7 millioner euro, som tilsvarer omlag 555 millioner kroner. Siden 2008 har kjeden hatt en gjennomsnittlig årlig salgsvekst på 12 prosent som skyldes både organisk vekst og etablering av nye salgssteder.

Orkla har inngått en avtale om å kjøpe 75 prosent av aksjene i New York Pizza, og de nåværende eierne vil eie de resterende aksjene.

New York Pizza har nå 232 franchisedrevne utsalgssteder, hvorav 229 i Nederland der kjeden har en sterk nummer to-posisjon i markedet. Ved årsskiftet åpnet New York Pizza sitt første utsalgssted i Belgia i byen Leuven, og planlegger å åpne fem nye utsalgssteder i Belgia i år. I tillegg er det åpnet to utsalgssteder i Köln i Tyskland.

– Vi er begeistret over å få denne avtalen i havn. New York Pizza er et godt drevet selskap med dyktig ledelse og en velfungerende franchise-modell. Oppkjøpet av New York Pizza er i tråd med Orklas strategiske ambisjon om å vokse i «Out of home»-kanalen som har høyere vekst enn tradisjonell dagligvare, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

– Vi er glade for å få Orkla inn på eiersiden i New York Pizza. Orkla blir en viktig partner når vi nå skal vokse videre i Nederland og andre nærliggende markeder, sier administrerende direktør Philippe Vorst i New York Pizza.

En viktig bestanddel i driftsmodellen til New York Pizza er pizzadeigprodusenten Euro Pizza Products, som også kjøper inn og distribuerer andre pizzaingredienser og tilbehør til utsalgsstedene. Pizzadeigen, som er av høy kvalitet, eksporteres også til kunder i 18 europeiske land. Den største eksterne kunden er Finlands ledende pizzakjede - Orkla-eide Kotipizza.

New York Pizza har sitt hovedkontor i Amstelveen i Nederland og har i dag 75 ansatte. Virksomheten skal drives som en selvstendig enhet i forretningsområdet Orkla Consumer & Financial Investments, hvor Kotipizza allerede inngår. Kotipizza har i likhet med New York Pizza franchisedrevne utsalgssteder.

– Siden Orkla kjøpte Kotipizza i januar 2019 har denne virksomheten utviklet seg meget bra. Nå vil vi sammen med de lokale lederne vurdere flere muligheter for samarbeid mellom New York Pizza og Kotipizza, sier konserndirektør Kenneth Haavet, leder av Orkla Consumer & Financial Investments.

Haavet blir ny styreleder i New York Pizza, og administrerende direktør i Kotipizza, Tommi Tervanen, inngår i det nye styret.

Kjøpet er betinget av godkjennelse fra nederlandske konkurransemyndigheter. Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av 3. kvartal 2021.


 

Annonse
Annonse
Annonse