Annonse
Fra natt til søndag kunne cafeer og spisesteder i Bærum åpne både for innendørs og utendørs servering. Foto: Karine H. Henriksen

Serveringssteder i Bærum får åpne

– Formannskapet vedtok 8. mai at serveringssteder i Bærum uavhengig av plassering kan holde åpent for både ute- og inneservering fra natt til søndag 9. mai, skriver kommunen på sine nettsider.

Åpningen av serveringssteder skjer ved at paragraf 7 i Bærum kommunes lokale forskrift for forebygging av koronasmitte oppheves.

Det  lokale vedtaket betyr blant annet at serveringssteder i kjøpesentre, som hittil har vært stengt bortsett fra take-away, kan åpne. Øvrige serveringssteder, som hittil bare har kunnet ha uteservering og take-away, kan også åpne for innendørs servering på stedet.

Kommunen er fortsatt underlagt covid-19-forskriftens kapittel 5B, noe som betyr at skjenking av alkohol ikke er tillatt.

Fredag kom meldingen om at nabokommunen Asker, sammen med flere andre Viken-kommuner, får fritak fra disse regionale reglene. Det betyr at spisesteder i Asker nå kan nyte alkohol til maten.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse