Mat på farten

Tre år etter oppstarten i Trondheim har selskapet om lag 2 000 budpartnere og 400 000 brukere i Norge. Wolt leverer fra 1 000 butikker og restauranter i syv norske byer. Foto: Wolt

Utfordrer dagligvarekjedene med raskere levering

Wolt lanserer eget dagligvarekonsept som skal levere daglighandelen hjem på en halv time.

Publisert Sist oppdatert

Markedet for hjemlevering av dagligvarer er i rask vekst. Nå lanserer leveringstjenesten Wolt sin egen dagligvarekjede Wolt Market. Målet er å levere daglighandelen hjem på døra på rundt 30 minutter.

­­– Folk ønsker rask levering. Målet vårt er å levere når det passer kunden, heller enn at kunden må tilpasse dagen sin etter leveringen. Wolt Market er vår største og viktigste satsing på varehandel noensinne, og vi gleder oss til å prøve ut konseptet, sier daglig leder Elisabeth Stenersen i Wolt i Norge.

2 000 produkter

Wolt Market blir en såkalt dark store. Det betyr at Wolt Market vil være en fysisk butikk, men at kundene gjør daglighandelen i Wolt-appen og får varene levert hjem på kort tid. Den første Wolt Market-butikken lanseres i Oslo indre by tidlig neste år.

Wolt Market skal ha det samme utvalget som i en vanlig nærbutikk, alt fra fersk frukt og grønt til husholdningsvarer og personlig pleie. Totalt skal Wolt Market tilby rundt 2 000 produkter.

Joker fortsetter samarbeidet

Tidligere år begynte nærbutikken Joker å levere gjennom Wolt. I følge Wolt-sjefen ønsker selskapet å fortsette å utvide samarbeidet med Joker og andre butikker.

– Selv om Wolt nå lanserer egen dagligvarebutikk, skal Wolt fortsatt levere for Joker. Samarbeid slik som med Joker er avgjørende for at vi skal lykkes. Målet er å bli "alt mulig"-appen Wolt, og det får vi ikke til uten gode, lokale samarbeidspartnere. Kraften som ligger i rask levering gjør at lokale bedrifter kan møte nye selskaper som Amazon med en enda bedre kundeopplevelse, sier Stenersen.

Wolts dagligvarebutikk blir en separat virksomhet, og selskapet ser nå etter en daglig leder i Norge. Wolt Market kommer til å ha egne ansatte, og Wolt har nylig startet prosessen med å rekruttere disse. Wolt Market vil tilby vilkår i tråd med gjeldende avtaleverk.

Tre år etter oppstarten i Trondheim har selskapet om lag 2 000 budpartnere og 400 000 brukere i Norge. Wolt leverer fra 1 000 butikker og restauranter i syv norske byer.

Powered by Labrador CMS