Mat på farten

Bytter til svensk Grilloumi med 50 prosent lavere klimapåvirkning

Nå oppdaterer MAX halloumiburgerne til svensk Grilloumi. Denne produseres av melk fra gårder i Norrland og har 50 prosent lavere klimapåvirkning enn importert halloumi.

Publisert Sist oppdatert

– Vår nye Grilloumi er laget av kumelk og er derfor litt mindre syrlig, med et velavstemt saltinnhold som gir en fantastisk smaksopplevelse. Smaken ligner i hovedsak på halloumiburgeren, men forskjellene viser seg i de små nyansene, og jeg er utrolig fornøyd med resultatet. Når det kommer til bærekraft er forskjellene desto større, ettersom Grilloumi har 50 prosent mindre klimapåvirkning, sier Jonas Mårtensson, sjefskokk hos MAX Burgers.

Da MAX’ halloumiburger ble lansert i januar 2016, ble den raskt en favoritt blant gjestene. Det lange samarbeidet med Fontana som leverandør av halloumi har ført frem til Grilloumi, som produseres av Norrmejerier i Umeå.

Årsaken til det reduserte klimaavtrykket er først og fremst at melkeproduksjonen i Sverige har lavere klimapåvirkning enn på Kypros, men det skyldes også kortere transport.

Byttet til Grilloumi omfatter alle MAX’ burgere, som samtidig får nye navn der halloumi byttes ut med Grilloumi. Også i dagligvarehandelen senere i vår vil MAX’ halloumiburger bli byttet ut med Grilloumi burger.

– Jeg synes det er ekstra gøy når en burger som serveres på restaurantene våre, også lanseres ute i butikk. Det gir flere muligheten til å utforske nye smaker og kombinasjoner. MAX ønsker å tilby gjesten et stort utvalg av gode burgere, og ved både å servere i restaurant og lansere en god Grilloumi i butikk, håper jeg at flere velger grønne alternativer; det blir burgere som både smaker og gjør godt, sier Jonas Mårtensson.

Powered by Labrador CMS