Annonse

Historisk åpningskonferanse på SMAK 2020

Årets SMAK messe har nærmere 500 utstillere representert fra 16 land. I år forventes det nok en gang publikumsrekord. (Arkivfoto: Karine H. Henriksen)

Klokken tikker hurtig frem mot den storslåtte åpningskonferansen på Norges Varemesse i Lillestrøm den 3. mars kl. 09.00. Her er det plass til rundt 400 deltakere.

Torill Engelberg gleder seg til å ønske alle besøkende velkommen til SMAK 2020 som går av stabelen fra 3. til 6. mars 2020.

Setter standarden for neste tiår

- Vi har ønsket å lage en verdig åpning som setter standarden for de ambisjonene som er satt for Norge som matnasjon, sier prosjektleder Torill Engelberg i SMAK 2020.

Hun lover at det vil bli brukt både «pisk og gulrot» på scenen for å pushe alle aktørene til å forplikte seg mest mulig for bransjens felles beste:

- Vår agenda er både åpen og klar på bransjens vegne. Vi ønsker at Norge skal lykkes med visjonen om å bygge Matnasjonen Norge innen 2030. Derfor tar SMAK 2020 mål av seg til å etablere «smaken av et nytt tiår», sier Engelberg.

Æresprisen

Åpningen krones med utdelingen av bransjens egen ærespris en pris som tidligere er tildelt Rica-gründeren Jan E. Rivelsrud i 2014 og stjernekokken Arne Brimi i 2017.

Noen smakebiter fra programmet:

Siri-Lill Mannes

Åpningskonferansen ledes av det mangeårige nyhetsankeret på TV2. Og hun får et stort kobbel av spennende gjester på scenen, under vignetten «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge»:

Olaug Bollestad

Henholdsvis Landbruks- og matminister og representanter fra Nærings- og fiskeridepartementet kommer for å svare på bransjens spørsmål om regjeringens planer for å realisere ambisjonene om å gjøre Norge til en matnasjon innen 2030.

Christer Rødseth

Hvordan lykkes som matnasjon. Skråblikk fra landslagskapteinen på kokkelandslaget, stjernekokken fra «Kjendis-Farmen» som senest i høst gjorde stor suksess med TV-serien «Matsjokket» på NRK.

Ole Petter Nyhaug

Trendanalytiker fra Opinion AS som kommer for å presentere de mattrendene som Norge vil preges av inn i det neste tiåret. Presenterer en helt ny studie som vil overleveres til Regjeringen.

Nina Sundqvist

Adm. Dir. i Matmerk om hvordan Matmerk kan bidra med å oppfylle visjonen om Norge som matnasjon.

Runar Hollevik

Konsernsjef i Norgesgruppen om hvordan dagligvarekjedene kan bidra med å oppfylle visjonen om Norge som matnasjon.

Internasjonale ambisjoner!

For ytterligere å løfte perspektivet, tar vi også en diskusjon om hvordan merkevaren «Matnasjonen Norge» kan bygges internasjonalt? Vi har utfordret disse tre til å peke retning og debattere utfordringen:

Renate Larsen adm. dir. i Norges Sjømatråd,

Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge

Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

Les mer om bladet

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Annonse
Annonse
Annonse