Slik blir Pronto by Renaa.

"Det spiselige Solaløftet" lanseres ved Stavanger lufthavn

Publisert: 7. september 2018 kl 12.49
Oppdatert: 7. september 2018 kl 12.49

Det er de to verdenskjente mesterkokkene Geir Skeie og Sven Erik Renaa som er først ut som en del av «det spiselige Solaløftet».

Nå lanserer vi "Det spiselige Solaløftet" på Stavanger lufthavn det er både et kulinarisk løft for alle spise- og serveringsstedene på flyplassen vår, og et løfte til alle våre passasjerer om hva de kan vente seg av kvaliteten på råvarene, matrettene og menyene de finner hos oss, forteller lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen på Stavanger lufthavn.

Pink Fish og Pronty by Renaa

Fram mot vinteren 2020 bygges det en helt ny innlandsterminal på nærmere 3000 kvadratmeter på Sola og flere nye butikker, serveringssteder og kokker er på vei. Blant annet Geir Skeie med superdigge fastfood-retter fra havet hos Pink Fish og Sven Erik Renaa med Pronto by Renaa. Begge to har valgt Stavanger lufthavn som den første lufthavnen i Norge hvor de ønsker å etablere seg.

Allerede i anbudsinnbydelsen merket vi at flyplassen ser en stor verdi i lokal matproduksjon, bærekraftig drift og bevissthet omkring matkultur. Ved å implementere det regionale matmanifestet for Rogaland som en del av innbydelsen, viste flyplassen hvor viktig dette er for dem, sier den Stavangerbaserte Michelin-kokken Sven Erik Renaa.

Saken fortsetter under annonsen
Geir Skeie i Pink Fish. (FOTO: Karine H. Henriksen)

Det er noe som jo passer som hånd i hanske med vår matfilosofi og måten vi begge driver våre restauranter på, legger den tidligere verdensmester og Bocuse dÓr-vinneren Geir Skeie til.

For mange reisende representerer Stavanger lufthavn det første møtet med regionen vår. For andre starter reisen ut i verden her. Da sier det seg selv at vi har et ekstra stort ansvar for å vise fram og ta i bruk lokale råvarer og matvarer som er fra regionen vår. Dessuten er miljø og bærekraftig innovasjon en viktig del av Solaløftet, og nå tar vi konsekvensen av dette på serveringsstedene også, sier Lorentzen, og fortsetter:

Innovasjon innen landbruk

I Stavanger lufthavns masterplan/strategiplan er det besluttet at lufthavnen skal bli mer bærekraftig og energieffektiv i årene framover, og det er allerede nå satt av arealer på flyplassen som kan brukes til testområde og laboratorium til ulike formål innen landbruk og energiproduksjon.

I flere år har vi laget vår egen honning, nå har vi akkurat plantet ut de første epletrærne, og hyllebærtrær er på vei og kan knapt vente på saften de skal levere. I tillegg skal vi teste ut hvordan mat kan dyrkes i folketette områder når vi starter opp tomatproduksjon i terminalen allerede i høst, sier Leif Anker Lorentzen.

Saken fortsetter under annonsen

Hamburgerrestauranten Max vil få sine bifftomater fra plantene rett utenfor restauranten og piccolo-tomatene går rett i salatene til Ureist. Mer kortreist enn det, det får du ikke!

Smaken av det "Det spiselige Solaløftet" vil sitte i lenge; alle våre passasjerer skal få en smakebit av det, lover lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb