Nyheter

Norgesmester Simo Kristidhi.

Simo Kristidhi ble Norgesmester i kaffebrenning

Åtte kaffebrennere har kjempet om NM-tittelen og Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen skal representere Norge i World Coffee Roasting Championship i Kina i november.

Publisert Sist oppdatert
, stakk av med seieren.

Norgesmesterskapet er det siste av en rekke konkurranser som arrangeres av Specialty Coffee Association Norway hvert år. NM i Kaffekunst ble avviklet på SMAK 2017 i februar, og nå er altså den siste norgesmesteren kåret. Langøra kaffebrenneri var vertskap for Trøndelag Kaffefestival, som foregikk samtidig, og Norsk Kaffebrennerlaug sto for den praktiske gjennomføringen av NM. Alt skjedde på Hjelseng Gård i Stjørdal 19. 21. mai.

Rammene om NM i Kaffebrenning var de aller beste. Mens kaffebrennerne konkurrerte inne på det vesle stabburet, foregikk Trøndelag Kaffefestival rundt om på Hjelseng gård, med en rekke aktiviteter både for bransjefolk og kaffeinteresserte mennesker.

Norgesmesteren

Den rutinerte brennemesteren fra Solberg & Hansen vant prøve-VM i Wien i 2012 og har etter det bidratt sterkt til gjennomføringen av NM-konkurransene her hjemme. Nå skal Simo på nytt møte verdens beste kaffebrennere under VM i Guangzhou i Kina i desember.

Jeg har stor kjærlighet til faget og har fått jobbe med de aller beste siden jeg begynte hos Solberg & Hansen for 14 år siden, sier Simo. Og det er ikke få kaffepersonligheter dette kaffebrenneriet på Ryen i Oslo har huset gjennom årene. Ikke minst Audun Sørbotten, som ble World Coffee Roasting Champion i 2015.

Lene Klovning fra Kaffa kom på andreplass, mens Janove Thorbjørnsen kom på tredjeplass.

VM i Kokekaffe

Søndag var det hundrevis av mennesker på tunet på Hjeseng som koste seg med mat og godsaker fra lokale produsenter. Med VM i Kokekaffe som dagens høydepunkt, møtte lokale kokekaffe-entusiaster profesjonelle kaffebryggere til dyst. Moro var det at kaffebrenneren fra Øver-Bakken på Inderøya,

Einun Skoren

Totalt 16 deltakere fikk ti minutter til å brygge kaffe. Kaffen skulle serveres i tynne porselenskopper i klassisk størrelse. Fire smaksdommere hadde benket seg rundt bordet ute på plenen, for anledningen pyntet med heklet duk og markblomster, og smakte seg gjennom kopp etter kopp før vinneren var klar.

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Følg gjerne

Fastfood på Facebook

.

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev

som kommer ut en gang i uken.

----------

Powered by Labrador CMS