Nordic Sushi Cup: Verdens sushi-elite til SMAK 2020 – bare norske råvarer

Publisert: 4. februar 2020 kl 10.13
Oppdatert: 4. februar 2020 kl 10.13

Nordic Sushi Cup er nylig etablert som et samarbeid mellom en rekke ildsjeler i det norske sushi-miljøet. Konkurransen blir den offisielle, nordiske kåringen som kvalifiserer videre til World Sushi Cup på Big Sight Seafood Show i Tokyo til høsten.

Jobbet knallhardt

Dette er noe vi har jobbet knallhardt for å få til og det er utrolig morsomt at dette nå blir så stort, sier Thomas Moen i wasabi-importøren Barerot, som tok initiativet til å etablere hele arrangementet.

De siste årene har det vokst frem en solid underskog av sushi-talenter rundt i hele Norge og Norden. Konkurransen kommer derfor til å bli knallhard om hvem som får representere i Tokyo når VM går av stabelen til høsten, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Sushi-kokker med minst fem års erfaring kan melde seg på og så vil juryen plukke ut de 20 beste til å delta i selve finalen. Her skal det konkurreres i en rekke sushi-disipliner og råvarer og bedømmes etter kreativitet, valg av råvarer og teknikk.

Verdensmester fra Oslo-restaurant leder juryen

Det er en meget kompetent jury som skal kåre Nordens beste sushi-kokker den 5. mars, etter to dager med innledende kvalifisering. Juryen ledes av verdensmester i sushi fra 2017, Vladimir Pak, som til daglig er å finne på restaurant Omakase i Oslo.

Vladimir Pak, verdensmester i sushi 2017

Med seg i juryen får han: Anon Than, Iulian Constantin, Jorge Dionicio, Bjørn Svensson, Junko Kawada, Eric Ticana, June Son, Nobu Monaco. Les mer om juryen her: www.nordicsushicup.com/jury

Mr. Sushi

Det er ingen hvemsomhelst som kommer for å kaste glans over Nordic Sushi Cup på SMAK 2020. Hirotoshi Ogawa er toppsjef i World Sushi Skills Institute (WSSI) og på mange måter hele verdens “Mr. Sushi”.

Saken fortsetter under annonsen

Ogawa-san er også ansvarlig for VM i sushi eller World Sushi Cup. Dette mesterskapet arrangeres årlig i den japanske hovedstaden. Vinneren av Nordic Sushi Cup på SMAK 2020 kvalifiserer seg til å delta på årets arrangement i Tokyo.

Anerkjennelse

Det er en stor ære for både konkurransen og hele SMAK 2020 at vi får besøk av Ogawa-san. Samtidig er det en stor anerkjennelse for kvaliteten på de norske råvarene og ikke minst ferdighetene til nordiske sushi-kokker, sier prosjektleder for SMAK 2020, Torill Engelberg.

Mangfoldig bakgrunn

Ogawa-san har bakgrunn som kokk på en rekke restauranter i Japan så vel som Australia og var blant annet sjef for sushi-delen av Unkai, en ledende 5-stjerners japansk restaurant i Sydney fra 1998 til 2002. Her bygde han et solid rykte ved å kombinere tradisjonelle og moderne teknikker innen sushiproduksjon.

I 2003 etablerte han sin egen restaurant i Tokyo med navnet Ogawa Sushi, før han i 2012 solgte restauranten sin for å jobbe som komitémedlem og instruktør for All Japan Sushi Association Sushi Skills Institute. I 2013 ble han sjef for “World Sushi Cup Japan 2013” og publiserte bl.a. en rekke opplæringsfilmer, kalt “Sushi-Sashimi Skill Improving Program”.

Stor ære

Saken fortsetter under annonsen

Det er også en stor ære for oss at verden sushi-elite har valgt å satse på SMAK 2020 som arena for sitt nye, nordiske konsept, sier Torill Engelberg som er prosjektleder for SMAK 2020.

Nordic Sushi Cup blir veldig synlig over tre hele dager. Vi har derfor stor tro på at dette vil sette norske råvarer solid på kartet, siden sushikokkene kun skal bruke norsk fisk, tang og skalldyr i denne konkurransen, sier hun.

Les mer om arrangementet, arrangørene, reglene og påmelding her ››

Se programmet for Nordic Sushi Cup på SMAK 2020 ››

www.nordicsushicup.com