Annonse

Nyheter

Byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap) orienterte onsdag om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB

OsloButikker og kjøpesentre åpner igjen

Butikker og kjøpesentre i Oslo kommune får åpne igjen fra torsdag. Næringsbyråd Victoria Marie Evensen er klar på at strenge smittevernregler må overholdes.

Oslo har hatt en økning i antall konkurser på nesten 75 prosent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Økning i antall konkurser i april

Antall konkurser steg med 22,1 prosent i april, sammenlignet med samme måned i fjor. Bare i Oslo steg antall konkurser med nesten 75 prosent.

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen.

VirkeStor nedgang i antall sommerjobber

Virkes medlemsundersøkelse for april viser at 15 prosent av virksomhetene vil ansette færre sommervikarer sammenlignet med et normalår.

Den nye softisen blir servert med i en sort kjeks, som også er vegansk. Hovedingrediensen i den veganske iskremen er vann, sukker, kokosolje, rissirup, naturlig aroma, farge og vaniljeekstrakt.

Veggie de LucaGår for Veggis

Den første Veggie de Luca ble etablert på Grünerløkka i Oslo i november. Nå følger kjeden opp suksessen med en helt ny vegansk softis.

Nordmenn flest innrømmer at de gjerne vil gjøre noe med vekta

Nordmenn spiser for lite frukt og grønt, mange spiser for lite fisk, men for mye rødt kjøtt. Mange veier for mye – og de fleste innrømmer det.

Søk om lønnsstøtte fra 3. mai

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.

Reitan HandelKåret til nest beste arbeidsplass i Norge

Ansatte i Reitan Handel trives godt på jobb, selv i annerledesåret 2020.

Tidenes ølsalg i mars

I mars ble det solgt 44 prosent mer øl enn i samme måned i fjor. Aldri før har Bryggeri- og drikkevareforeningen registrert et høyere ølsalg enn i mars i år.

Mangel på utenlandsk arbeidskraft skaper problemer for hotellene

Flere hoteller gjør seg i disse dager klare til å åpne opp, men koronastengte grenser gjør at de mangler arbeidskraft.

Jordbærprodusenter vurderer å droppe årets sesong

Koronastengte grenser gjør at norske bønder mangler arbeidskraft. Nå vurderer enkelte å droppe hele jordbærsesongen.

VirkeFrykter butikkdød i Oslo og Viken

Store deler av detaljhandelen har vært stengt ned siden 23. januar i Oslo og Viken. Hovedorganisasjonen Virke frykter butikkdød hvis ikke tiltakene lettes på.

PlastløftetHatting kutter 18 tonn plast i fryseren

Ved å gjøre posene med rundstykker, pitabrød og andre frosne produkter tynnere, reduserer Hatting bruken av plast med nesten 18 tonn. Samtidig tar vi Plastløftet sammen med Grønt Punkt Norge.

Oslo kommune tapte kostbar kaffekamp

Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess.

BERGENSpiseplikt gjør at skjenkesteder må kaste store mengder mat

Skjenkesteder må servere mat til dem som får servert alkohol. Nå fortviler utesteder i Bergen over at de må kaste store mengder mat som ikke blir spist.

Miljø6 av 10 satser på et mer bærekraftig kosthold

62 prosent av de spurte i den nasjonale folkehelseundersøkelsen har gjort endringer for å få et mer bærekraftig kosthold med lavere miljøbelastning.

Smilende som Christer Falck (t.h.) og Petter Aagaard er på dette arkivbildet, frykter de i følge sin Facebook-side en film der "skuespillerne bryter ut i Prince-låter". Foto: Gitte Johannessen / NTB

Christer Falck og Co. lanserer lilla chilisaus

Prince-forfatterne og -fantastene Christer Falck og Petter Aagaard lanserer nå en lilla chilisaus som de har døpt for Purple Pain.

Pangstart for norske skalldyr i Kina

Første kvartal viser en spennende vekst for norsk skalldyr til Kina. – Vi eksporterer mer, samtidig som at kinesiske restauranter tar inn nye norske arter.

Ringnes om alkoholfrittrenden: - Tror på dobling i 2025

På 1980-tallet kom den sukkerfrie brusen for alvor. På 1990-tallet kjøpte nordmenn sine første vann på flaske. På 2000-tallet så lavkaloriølet dagens lys, mens vi det siste tiåret har skålt i spesialøl. - I dette tiåret er bordet dekket for øl uten alkohol og lavalkohol, mener kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad.

Reitan handel satser på storhusholdning

Reitan Handel går inn i et nytt marked og vil levere varer til hoteller, restauranter og cateringbedrifter. Ambisjonen er å få på plass de første kundene innen året er omme.

Eureca-fondet 2021Deler ut 100 000 kroner

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. For å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, vil Eureca også i 2021 dele ut midler fra Eureca-fondet.

Tre døde med salmonella etter å ha spist kosttilskudd i Danmark

33 personer i alderen 2 til 92 år har fått salmonella i Danmark etter å ha spist kosttilskudd fra Husk, opplyser Statens Serum institutt (SSI). Tre er døde.

Nets-avtale gjør Vipps mer tilgjengelig

Nets inngår avtale med Vipps om å tilby Vipps-betaling med QR-koder i betalingsterminalene. Tjenesten vil være tilgjengelig fra høsten 2021 for kundene i varehandelen.

Her er vinnerne av Norgesgruppens leverandørpriser

Vibeke Hetle i Lantmännen Cerealia, «Melkosjokoladeis» fra Hennig Olsen, Grilstad og Prima Jæren stakk av med prisene Årets KAM, Årets Nyhet, Årets Leverandør og Årets entreprenør under Norgesgruppens årlige leverandørtreff i forrige uke.

VirkeForventet nedgang i matprisene

Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned med 0,6 prosent i mars. De siste tolv månedene har prisene på varer og tjenester generelt økt med 3,1 prosent, mens matprisene har sunket med 0,3 prosent i samme periode.

Italiensk politi slo til mot «bensin-mafia»

Politiet i Italia har pågrepet over 50 personer som skal være knyttet til kriminelle grupper som har operert i markedet for bensin og diesel.

WWF-rapportRedusert kjøttforbruk gir klimagevinst

En studie utført av Verdens naturfond i Tyskland viser at redusert kjøttforbruk gir betydelig lavere karbonutslipp.

Flere bedrifter tvangsavviklet

Selv om det i mars var en nedgang i konkurser på 13,5 prosent, øker antallet bedrifter som er tvangsavviklet av myndighetene med hele 121,6 prosent i forhold til mars i fjor.

Tilbakekaller et parti melk

Q-Meieriene tilbakekaller et lite parti Q Helmelk 1 liter på grunn av kvalitetsavvik.

Foto: Kolonial.no

Kolonial.noVarsler redusert kapasitet som følge av koronasmitte

Flere ansatte har fått påvist koronasmitte på hovedlageret til Kolonial.no. Ingen av de smittede er sjåfører eller har vært i kontakt med kunder.

God påske til dere alle

Convenience holder i disse dager på med flere oppgraderinger, både på nettet og for papirutgaven som kommer ut tredje uke i april . Av den grunn tar vi en liten påskepause fra nettsiden, og ønsker dere alle en riktig god påske.

Over hver tredje jobb i overnatting og servering borte under pandemien

Mer enn hver tredje jobb ble borte i overnatting og servering fra februar i fjor til februar i år, viser nye SSB-tall. Strenge koronatiltak er årsaken.

Studie: Lite skjult koronasmitte i Norge

Et omfattende studie, hvor 28.000 nordmenn har deltatt, viser at færre har hatt covid-19 enn man trodde. – Positivt, sier FHI.

Mus skaper problemer - Maarud tilbakekaller potetgull

Maarud trekker 93 000 poser med Potetgull salt og pepper etter at en krattspissmus var i kontakt med en chipspose da den ble produsert.

Synnøve satser tungt på lette produkter

7 av 10 nordmenn er overvektige og norske helsemyndigheter anbefaler å kutte ned på mettet fett. Nå tar produsenten grep for å merke osteproduktene tydeligere.

Circle K til topps i sin bransje

For femte året på rad har den norske befolkningen kåret Circle K til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index.

Gull til Vita Hjertego' Grønnsakspostei

Den grønne favoritten vant prisen i kategori NY under ANFO Effekt-utdelingen torsdag.

Tine til topps som Norges mest bærekraftige merkevare

Lokale råvarer og resirkulering gjør at Tine oppleves som Norges mest bærekraftige merkevare.

Norgesgruppen utvider tilbakekalling av storfeprodukter

Norgesgruppen utvider tilbakekallingen av storfeprodukter til også å gjelde biffer og fileter fra samme råvareparti som produktene som allerede er trukket tilbake grunnet funn av salmonella. Alle produkter er utgått på dato og ikke lenger i butikk.

Bytter navn fra Smak til Umami

Umami blir det nye navnet på arenaen som overtar der Smak 2020 sluttet. Ambisjonene er klare: Foredle posisjonen som Norges viktigste møteplass for de som jobber med mat og drikke.

Brukervennlig matapp får utmerkelse

Med den nye digitale kokeboken Foodsteps er det akkurat som om du har en faglært kokk med deg på kjøkkenet. Kulinarisk Akademi har nylig mottatt DOGA-merket for design og arkitektur.

Nofima: Hva gjør maten sunn?

Det er mange faktorer som påvirker hvor sunn maten er, og det er disse ulike faktorene Nofimas fagfolk i det strategiske programmet SunnMat har undersøkt.

Nå blir engangsprodukter i plast forbudt

Fra 3. juli blir det forbudt å omsette en rekke engangsprodukter i plast. Forbudet gjelder også engangsprodukter av biobasert og bionedbrytbar plast.

Ber forbrukere sjekke flaskeetiketten på Carlsberg Alcohol Free

Ringnes har fått rapport om to tilfeller der pappbeholdere (sixpack-beholderen) merket med Carlsberg Alcohol Free, inneholder glassflasker med 0,33 liter alkoholholdig Carlsberg Pilsner med 4,5% alkohol.

Smittekilden til salmonellautbrudd funnet

Det pågående salmonellautbruddet knyttes til et parti storfekjøtt importert fra Tyskland. Identisk bakterie som har gjort folk syke, er funnet i partiet. Nå trekker Norgesgruppen tilbake enkelte holdbarheter av karbonadedeig, kjøttdeig og burgere merket med Folkets, Meny, Spar og Kiwi.

Oslo: Nesten ingen er smittet i butikker og på serveringssteder

I Oslo-området måtte over 3.000 butikker og serveringssteder stenge forrige uke. Men svært få er blitt smittet på slike steder hittil i år.

Stortingskantina åpen i restaurantstengt Oslo

Mens andre serveringssteder i Oslo må holde stengt for alt unntatt take away, er restauranten på Stortinget åpen.

Matprisene nær uendret de siste 12 månedene

Tall fra SSB viser at prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer økte med 2 prosent i februar 2021. De siste tolv månedene har matprisene derimot vært nær uendret, med en økning på kun 0,1 prosent. Fra februar 2020 til februar 2021, økte prisene på varer og tjenester generelt med 3,3 prosent.

Halvparten av bedriftene tror krisen varer ut året – eller lenger

Veien ut av koronakrisen kan bli ubehagelig lang. Det tror mange norske bedrifter, ifølge NHOs siste medlemsundersøkelse.

Ny optimisme i det norske arbeidsmarkedet

Norske arbeidsgivere vil øke bemanningen, og nær halvparten tror de ansatte vil utføre det meste av arbeidet fysisk på arbeidsplassen i løpet av det neste året.

Utbrudd av salmonellasmitte i flere fylker

NTB: Det har brutt ut salmonellasmitte i flere fylker, og smittekilden er trolig en matvare, opplyser Folkehelseinstituttet.

Sparer tusenvis av tonn med plast

Nå begynner Coca-Cola å levere alle sine norskproduserte flasker som 100 prosent resirkulert plast. Det reduserer forbruket av ny plast i Norge med 4 300 tonn i året. Miljøorganisasjonen Zero etterlyser tiltak fra regjeringen på området.

Kan du pålegge ansatte å vaksinere seg?

For å sikre en trygg arbeidsplass for kunder og kolleger er det viktig at ansatte vaksinerer seg når tilbudet kommer. Hva hvis den ansatte sier nei?

Bransjen tar grep og etablerer ny messe for storhusholdning

BFSN Storkjøkkenleverandørene og X Meeting Point har nylig signert en avtale om å etablere en ny messe for storkjøkken, storhusholdning og horeca-markedet.

Nå får du Trumf-bonus hos Apotek 1

Apotekkjeden har inngått et samarbeid med fordelsprogrammet til Norges største dagligvarekonsern.

Reindriften viktig for "Matnasjonen Norge"

Reindriften får en viktig rolle i oppfølgingen av strategien "Matnasjonen Norge". Næringen skal nå komme med konkrete innspill på mat- og reiselivsområdet.

FN: 17 prosent av all mat kastes

931 millioner tonn mat som var tilgjengelig for verdens forbrukere, ble kastet i 2019. Det tilsvarer 17 prosent, viser nye tall fra FNs miljøprogram (UNEP).

Orkla ekspanderer i Polen

Orkla kjøper virksomheten i det polske salgs- og distribusjonsselskapet Ambasador92 gjennom sitt heleide datterselskap PGD SP. z o. o. Med dette kjøpet styrker Orkla sin tilstedeværelse i voksende salgskanaler hvor Orkla Food Ingredients allerede har en sterk posisjon.

Ransforsøk mot kiosk i Porsgrunn

Politiet leter etter en mann som prøvde å utføre et ran mot Narvesen-kiosken på jernbanestasjonen i Porsgrunn.

Nedstengte restauranter overlever

Korona-pandemien og nedstengning flere steder i landet, gjør at mange bedrifter sliter. Likevel går få konkurs. Totalt er nedgangen for konkurser på hele 40,2 prosent hittil i år, og det har ikke vært registrert økning i konkursene en eneste måned siden februar i fjor.

Prior får ny logo og visuell identitet

- Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var Priors merkevareidentitet, nå har blitt mer et uttrykk for kategorien generelt. Vi har behov for å by mer på vår personlighet, sier designsjef i Nortura, Irene Møller.

Annonse
Annonse
Annonse