Her er noen av innlederne under dagskonferansen Mat & Marked 1. september: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor, direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke og daglig leder Ingunn Anstensrud i Den Sorte Havre.

 

Bollestad åpner ny matkonferanse

Publisert: 3. juni 2021 kl 13.21
Oppdatert: 9. juni 2021 kl 12.09

Dagskonferansen Mat & Marked blir arrangert for alle første gang onsdag 1. september. Målet er å samle hele bransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten – for faglig påfyll.  

Temaet for årets konferanse er mat- og serveringsbransjen etter koronaen.

Det er fagbladene Matindustrien, Dagligvarehandelen, Reiseliv1 og Convenience som inviterer til den nye dagskonferansen. Til sammen favner disse bransjene om lag 350.000 ledere og medarbeidere i Norge.

– Vi samler alt fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten – for faglig påfyll, sier konferansevert Arne Kongsnes, til daglig redaktør i fagbladet Matindustrien.

Mat & Marked har som mål å bli et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen.

LES MER | Program og påmeldingsinformasjon finner du her

Saken fortsetter under annonsen

Fysisk og digitalt

Konferansen vil bli avholdt på Litteraturhuset i Oslo sentrum og vil også direktesendes til digitale deltakere.

– Med dagens restriksjoner har vi plass til rundt 75 fysiske deltakere, men med stadige lettelser i koronarestriksjonene kan det fort bli plass til flere. Det betyr at det blir «førstemann til mølla» for dem som nå melder seg på, sier konferansevert Arne Kongsnes.

– Hva er ideen bak Mat & Marked?

– Utfordringene har stått i kø for mange bransjeaktører under koronapandemien. Likevel har en stor del klart å omstille seg på rekordtid, og mange kan også vise til stor vekst. Hva kan vi lære av disse bedriftene? Hvilke erfaringer tar vi med oss inn i fremtiden? Og hvordan ser fremtiden for norsk matproduksjon ut? Dette blir sentrale temaer for Mat & Marked, svarer Arne Kongsnes.

Smakebiter fra programmet

Konferansen åpnes av landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 1. september er bare snaue to uker før stortingsvalget, som avgjør om Bollestad vil få muligheten til å fortsette som statsråd.

Saken fortsetter under annonsen

Her er noen andre smakebiter fra konferansen:

  • Overblikket: Markedet med status og utfordringer fremover fra Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i matforskningsinstituttet Nofima, skal snakke om norsk mat og matproduksjon etter koronaen.

  • Slik håndterte vi krisen: Sabrura Sticks & Sushi ble brått tvunget til å stenge ned buffeten i sine restauranter. På rekordtid klarte de å få på plass et godt take away-tilbud som har gitt kraftig vekst. Kjedeleder Preben Oosterhof i Sabrura Drift AS tar oss med på denne reisen.

Scandic Hotels måtte ta noen grep da koronaen slo til. Her vil Morten Malting, district director Oslo og director Food & Beverage, ta oss med inn i deres historie om hvordan de tilpasset seg, og hvordan de satser videre fremover.

Dagligvarehandelen har vokst betydelig under koronapandemien. Daglig leder Ingunn Anstensrud i Den Sorte Havre deler sine erfaringer om hvordan selskapet snudde nedtur til opptur.  

  • Markedstrendene: Her får vi innsikt i hvordan det grønne skiftet gjør sitt inntog i det norske markedet. Plantebaserte produkter vinner stadig nytt terreng, og her vil Agnes Bing Orgland, marketing manager for Naturli’ i Orkla Foods Norge, gi deltakerne mer innsikt.

Norsk lokalmat er i vinden som aldri før. Spørsmålet er om oppsvinget fortsetter? Det vil Stiftelsen Norsk Mat og direktør Nina Sundqvist gi oss svaret på.

Matdebatt før valget

Saken fortsetter under annonsen

Stortingsvalget er 13. september. Hva slags konsekvenser kan valget få for matpolitikken? Vi inviterer sentrale bransjeaktører og politikere som er opptatt av mat og matproduksjon i Norge.

Debatten innledes med et intervju med Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Kokken Tor i Øyer, som har opplevd en eventyrlig suksess med matkasser basert på lokale råvarer. Koronaen snudde opp ned på tilværelsen for kokkegruppen Flying Culinary Circus, der Arnesen er en av de fire kokkene. Her deler han sine erfaringer og synspunkter.

Programmet til Mat & Marked oppdateres fortløpende. Følg med på våre nettsider.

Ledige stillinger – Conveniencejobb