Annonse
Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad og Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens. Foto: Grilstad.  

Grilstad kjøper mathuset Holmens

Mathuset Holmens er totalleverandør innen ferdigmat og kjøtt- og grønnsakprodukter, og har satset mye på produktutvikling inn mot storhusholdnings- og dagligvaremarkedet. Selskapet er lokalisert i Stavanger og har 55 ansatte.

– Grilstad er en flott og naturlig samarbeidspartner for oss. Vi tror salget kommer til å løfte begge selskapene i tida framover, forteller Øyvind Hegelstad, daglig leder i Holmens.

– Holmens har god regional forankring, og vi lager produkter som vi er stolte av. Med Grilstad med på laget får vi mulighet til å utvikle selskapet raskere. Det blir også lettere å nå ut med produktene våre i det nasjonale markedet, sier Hegelstad. 

Sterke samfunnstrender knyttet til miljø, bærekraft og ernæring gjør at matvarebransjen legger stor vekt på innovasjon og produktutvikling. Sunn og bærekraftig ferdigmat og «mat i farta» er kategorier i sterk vekst. Grilstad har ambisjon om å ta en ledende posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. Holmens har kompetanse, erfaring og en markedsposisjon som åpner nye muligheter for konsernet. 

– Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår eksisterende virksomhet, sier konsernsjef Jørgen Wiig. 

– De er en erfaren matprodusent som lager spennende produkter. Med dette samarbeidet får Grilstad flere ben å stå på, og vi styrker oss innen noen kategorier som vi har stor tro på framover, sier Wiig. 

Det er ikke første gang Grilstad investerer i ferdigmat-segmentet. I 2020 gikk selskapet inn på eiersiden i det trønderske ferdigmatselskapet Matpartner. Oppkjøpet av Holmens er en naturlig videreføring av Grilstads ambisjon om å styrke seg i nye produktkategorier.

(Pressemelding)

Annonse
Annonse
Annonse