Vinnerretten i 2019 fra Zawai Briskeby: Poke Classic serveres med marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden velger selv ris, fullkornsris eller salat som base til retten.

Har du meldt deg på NM i Sunn Fastfood?

Publisert: 4. juni 2021 kl 10.35
Oppdatert: 9. juni 2021 kl 12.11

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer konkurransen NM i Sunn Fastfood for 8 gang. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. Konkurranseperioden er i skolens sommerferie, når ekstra mange familier er underveis. 

Det blir stadig "grønnere"
– Det selges utrolig mange sunne smakfulle retter til folk i farta i vår bransje, og denne konkurransen er med på å synliggjøre at det blir «grønnere» der ute, sier redaktør i Convenience, Karine H. Henriksen, som også er med i årets jury.

Kokk Bård Greni er med i juryen i NM Sunn Fastfood for andre gang.
– Dette er en kjempefin konkurranse som jeg oppfordrer dere til å delta i. En rett som er «grønnet opp» er fargerik og smakfull og fortjener sin deltagelse i NM Sunn Fastfood. Take away er for mange en stor mulighet i disse tider. Se på suksesshistorien til forrige vinner Zawai Briskeby, sier Greni som gleder seg til å se mange fargerike bidrag til sommeren.

Jurymedlem Aysha Hussein i Forbrukerrådet uttaler:
– Dette blir spennende! Sunne og smakfulle alternativer, også når man er i farta, er noe mange ønsker seg. Det er også viktig fra et folkehelseperspektiv at det tilbys sunne måltider. Jeg håper konkurransen kan gi de som jobber hardt for å sette sunn fastfood på menyene sine oppmerksomheten og annerkjennelsen de fortjener, sier hun.

Et konkurransefortrinn
NM i Sunn fastfood er konkurransen for alle som serverer raske måltidsløsninger til folk i farten.  

– Sunn take-away mat er noe stadig flere kunder ønsker seg – og det vil gi deg et konkurransefortrinn å synliggjøre de sunne alternativene dere har på menyen, sier Toril Gulbrandsen i OFG.
– Vi håper på rekordstor oppslutning i år!

Husk fristen
For å bli med i årets konkurranse må du melde din kiosk, kafe, bensinstasjon, gatekjøkken, pizzeria eller serveringssted på innen søndag 20. juni. Selve konkurranseperioden går fra 21. juni til og med 20. august 2021.

Kriterier for påmeldingen

  • Retten som meldes på skal stå på menyen i hele skolens sommerferie.  
  • Hovedkriteriet er at retten skal inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker.  
  • Det er positivt om retten har innslag av andre matvarer som vi bør spise mer av, eksempelvis som fisk og grove kornprodukter.  
Saken fortsetter under annonsen

Sunt, godt, fristende og tilgjengelig er viktige stikkord for å delta. 

Gjør det synlig

Alle som deltar, får tilsendt gratis materiell om de ønsker. Det er en god påminnelse til både egne medarbeidere og kunder.
– Buttons og klistremerker viser at dere legger vekt på sunn mat, og at dere er med i konkurransen, sier Gulbrandsen i OFG

Les mer om konkurransen og meld deg på her: www.sunnfastfood.no. Du kan også følge konkurransen Facebookgruppa til NM i Sunn fastfood. På denne siden kommer fortløpende informasjon om aktiviteten. 

Dersom du har noen spørsmål om konkurransen, ikke nøl med å ta kontakt med Toril Gulbrandsen toril@frukt.no i OFG.

Les mer om vinnerne i 2019 her

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb