Nyheter

Elin Prangerød og Cecilie Gard-Løken i Nortura viser frem noen av julematfavorittene fra Gilde og Prior.

Julemat og tradisjoner fra Gilde og Prior

Gilde er julematmerket for de aller fleste nordmenn, ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Nortura. Omkring i landet jobbes det nå iherdig ved Norturas fabrikker med å lage god, tradisjonsrik julemat til det norske folk.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro serveres kjøtt fra Gilde og Prior på mange bord i førjulstiden. Ribbe og pinnekjøtt står fortsatt sterkt på menyen på julaften i mange hjem. Mange kombinerer ribba med et utvalg av julepølser og medisterkaker. Men det er også blitt mer trendy med lettere kjøttvarianter som kylling og kalkun i løpet av julen.

Ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Nortura er Gilde det store julematmerket i Norge. Rapporten viser at hele 63 prosent nevner Gilde først når de blir spurt om hvilke julematmerker de har kjennskap.

- Undersøkelsen bekrefter noe vi har trodd lenge, og viser at nordmenn setter pris på den gode norske julematen. I år ser mange frem til endelig å samle kolleger og nære venner til førjulshygge. Dessuten gleder mange seg veldig til endelig å kunne invitere hele storfamilien til god julemat. I år er det ekstra høye forventninger til julebordsesongen siden den ble avlyst i fjor grunnet pandemien, sier Knut Jacobsen, innsiktsjef i Nortura.

PRIOR HVIT JUL – trendy produktserie

Jula er en tid som ofte går i høygir; innkjøp av gaver, vasking, baking og midt oppi dette ønsker vi å kose oss og spise gode, sunne og smakfulle måltider. Pølser og medisterkaker er lettvinte middager i førjulstiden.

Flere undersøkelser viser at det er blitt mer trendy med lettere kjøttvarianter som kylling og kalkun på den store dagen. Prior Hvit Jul gir forbrukeren muligheten til å gjøre førjulsdagene og romjulen litt hvitere, litt sunnere og mer variert, slik at det fremdeles skal være lett å kose seg.

- Vi ønsker å gi forbruker et lettere alternativ og å være tydeligere til stede med smakfulle, sunne og litt magrere produkter inn mot den store høytiden, sier senior markedssjef i Prior, Elin Prangerød.

Prior Hvit Jul, som ble lansert for første gang i 2020, har en rekke produkter som passer både til barnefamilier, store familier, små familier, enslige, selskap eller når man ønsker noe raskt i hånden.

Serien består av flere kalkunprodukter, egg, hel kylling og ikke minst julepølser og medisterkaker av kylling og kalkun. Produkter med mye smak og litt mindre fett.

Unngå matsvinn - bruk rester fra julematen

For å unngå matsvinn er det lurt å bruke rester fra julematen utover i romjulen. Det er både tidsbesparende og bærekraftig. Mat fra dagen før kan brukes til lange og late dager med en god frokost og lunsj i julen. Spe på med pålegg som julesylte og posteier eller kokte egg i kombinasjon med hjemmebakt brød råder produsenten.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS