Annonse
Elin Prangerød og Cecilie Gard-Løken i Nortura viser frem noen av julematfavorittene fra Gilde og Prior.

Julemat og tradisjoner fra Gilde og Prior

Tradisjonen tro serveres kjøtt fra Gilde og Prior på mange bord i førjulstiden. Ribbe og pinnekjøtt står fortsatt sterkt på menyen på julaften i mange hjem. Mange kombinerer ribba med et utvalg av julepølser og medisterkaker. Men det er også blitt mer trendy med lettere kjøttvarianter som kylling og kalkun i løpet av julen.

Ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Nortura er Gilde det store julematmerket i Norge. Rapporten viser at hele 63 prosent nevner Gilde først når de blir spurt om hvilke julematmerker de har kjennskap.

- Undersøkelsen bekrefter noe vi har trodd lenge, og viser at nordmenn setter pris på den gode norske julematen. I år ser mange frem til endelig å samle kolleger og nære venner til førjulshygge. Dessuten gleder mange seg veldig til endelig å kunne invitere hele storfamilien til god julemat. I år er det ekstra høye forventninger til julebordsesongen siden den ble avlyst i fjor grunnet pandemien, sier Knut Jacobsen, innsiktsjef i Nortura.

PRIOR HVIT JUL – trendy produktserie

Jula er en tid som ofte går i høygir; innkjøp av gaver, vasking, baking og midt oppi dette ønsker vi å kose oss og spise gode, sunne og smakfulle måltider. Pølser og medisterkaker er lettvinte middager i førjulstiden.

Flere undersøkelser viser at det er blitt mer trendy med lettere kjøttvarianter som kylling og kalkun på den store dagen. Prior Hvit Jul gir forbrukeren muligheten til å gjøre førjulsdagene og romjulen litt hvitere, litt sunnere og mer variert, slik at det fremdeles skal være lett å kose seg.

- Vi ønsker å gi forbruker et lettere alternativ og å være tydeligere til stede med smakfulle, sunne og litt magrere produkter inn mot den store høytiden, sier senior markedssjef i Prior, Elin Prangerød.

Prior Hvit Jul, som ble lansert for første gang i 2020, har en rekke produkter som passer både til barnefamilier, store familier, små familier, enslige, selskap eller når man ønsker noe raskt i hånden.

Serien består av flere kalkunprodukter, egg, hel kylling og ikke minst julepølser og medisterkaker av kylling og kalkun. Produkter med mye smak og litt mindre fett.
 

Unngå matsvinn - bruk rester fra julematen

For å unngå matsvinn er det lurt å bruke rester fra julematen utover i romjulen. Det er både tidsbesparende og bærekraftig. Mat fra dagen før kan brukes til lange og late dager med en god frokost og lunsj i julen. Spe på med pålegg som julesylte og posteier eller kokte egg i kombinasjon med hjemmebakt brød råder produsenten.

(Pressemelding)

Annonse
Annonse
Annonse