Annonse
Deltakerene som deltok i den første semifinalen i Tine Matcup som gikk av stabelen på Sotra VGS den 9. november. Foto: Tine

Klart for semifinale i Tine MatCup

Tine MatCup er en kokke- og servitørkonkurranse for norske VG2-elever, og arrangeres av Tine og Norske kokkers landsforening (NKL).

– Konkurransen skal gi norske kokke- og servitørelever muligheten til å teste ferdighetene sine mot de beste av de beste fra hele landet. Fremtiden for bransjen vår har gode utsikter når man ser hva årets semifinalister leverer, sier Espen Wasenius, daglig leder i NKL i en pressemelding.

Høyt nivå i årets semifinaler

Kokke- og servitørelever fra hele landet har sendt inn oppgaver med egne menyforslag. En kompetent jury har plukket ut 23 lag som er med videre til semifinalen. Med gjester til bords skal elevene gjøre sin meny til virkelighet i en nervepirrende semifinale. Det skal serveres en treretters middag med kreativitet og kvalitet til fingerspissene.

– Godt samspill og dialog mellom kjøkken og restaurant er viktig. Selve bedømmingen gjøres ut fra en skala hvor smak er mest avgjørende. Orden, hygiene, arbeidsteknikk, faglig utførelse, presentasjon og anretning vil også vurderes, fortsetter Wasenius.

Konkurransen er en lagkonkurranse, hvor et lag består av 2 kokkeelever, 1 servitørelev og 1 lagleder. Vinnerlaget fra hver semifinale møtes i finalen i Stavanger 4.februar.

Vil øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget

Målet med Tine MatCup er å øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget, og sikre at norske mattradisjoner får verdige forvaltere også i fremtiden.

– Tine har en viktig rolle for å ivareta og videreføre norske mattradisjoner, og lære nye generasjoner å ta i bruk fantastiske, norske råvarer produsert av tusenvis av bønder rundt om i hele landet, sier Veslemøy Grøtterød, sponsoransvarlig i Tine.

Mange profesjonelle kjøkken følger nøye med på de unge talentene som deltar i Tine MatCup. Konkurransen er et springbrett ut i arbeidslivet, og flere av landets fremste kokker har hatt Tine MatCup som sin første konkurranseopplevelse.

– Vi er stolt sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi de kreative kokkene bidrar til inspirasjon og matglede. Tenk at våre elitekokker har plassert Norge på det gastronomiske verdenskartet, smiler Veslemøy Grøtterød, som gleder seg til å se elevene i aksjon i de spennende semifinalene.

Mer informasjon om semifinalene:

Det er 23 lag som er videre til semifinalen. Fem lag vil konkurrere på Sotra VGS utenfor Bergen, fem lag på Borgund VGS i Ålesund og 13 lag vil konkurrere på Proffsenteret til Tine på Kalbakken i Oslo mellom 16.- 18. november.

Annonse
Annonse
Annonse