Nyheter

Norske restauranter, her ved Maemo, har vært fullbooket i sommer. Mange sliter imidlertid med å finne folk å ansette. Foto: Heiko Junge / NTB

Kokkemangel i restaurantbransjen

Det er kokkemangel i restaurantbransjen. En hodepine, sier Virke-direktør, mens Fellesforbundet mener bransjen har seg selv å takke.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv skriver at mens norske topprestauranter er fullbooket i sommer, sliter de med å finne folk å ansette.

– Det er spesielt mangel på kokker som skaper hodebry for restaurantene, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke.

Fellesforbundet har imidlertid ikke sympati med bedriftseierne, og sier at hotell- og restaurantnæringen har seg selv å takke.

– Her har man basert seg på ung arbeidskraft og utnyttet dem på det groveste i mange år, nå må de betale prisen for det, sier Merethe Solberg, leder for Fellesforbundets avdeling for hotell og restaurant i Oslo.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS